10 de desembre de 2018
10.12.2018
Diari de Girona

Els experts creuen que el fòssil de vaca marina descobert a Girona és el més antic d'Europa

Se'n reconstruirà el crani en 3D i l'Ajuntament n'instal·larà una reproducció al punt on es van trobar els ossos incrustats a les rajoles del carrer

10.12.2018 | 13:23
Un fragment del fòssil.

Els experts creuen que el fòssil de vaca marina –o sirènid- descobert per casualitat en un carrer de Girona és el més antic d'Europa. Les restes, que corresponen a part del crani i la mandíbula, estaven incrustades en dues llambordes del paviment.

L'estudi del fòssil, fet per geòlegs gironins i paleontòlegs alemanys, ha confirmat que aquest sirènid va viure fa uns 40 milions d'anys i que els ossos corresponen a un exemplar jove. Ara, els investigadors del Museu d'Història Natural de Berlín en reconstruiran el crani en 3D.

De moment, les dues llambordes amb els ossos es troben al despatx dels geòlegs gironins Roger Mata i Jordi Ferrer (que són els qui les van extreure el maig del 2016). En espera de veure'n el destí final –això correspondrà decidir-ho a la Generalitat- de moment l'Ajuntament ja ha anunciat que instal·larà una reproducció del fòssil al punt del carrer on es va trobar, amb un codi QR que donarà informació sobre les restes i l'espècie.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook

Cartellera a Girona

Tots els cinemes de Girona

Tots els cinemes de Girona

Consulta la cartellera a Girona, Salt, Olot, Ripoll, Platja d'Aro i Salt. Tot el cinema de Girona