11 de desembre de 2018
11.12.2018
Diari de Girona

El centre d'art i hotel de Sant Julià de Ramis opta al Premi d'Arquitectura Europea

Tres obres gironines són candidates al guardó Mies van der Rohe, també la reforma de la plaça del Pallol de la ciutat de Girona i la Casa 1413

11.12.2018 | 14:07
El centre d'art i hotel de Sant Julià de Ramis opta al Premi d'Arquitectura Europea

Tres obres de les comarques gironines figuren entre els 383 projectes que han estat nominats al Premi Mies van der Rohe d'Arquitectura Contemporània de la Unió Europea.
Les 3 obres de Girona nominades són la urbanització de la nova plaça del Pallol, a la ciutat de Girona; el Centre d'art i hotel al castell de Sant Julià de Ramis, i la Casa 1413, a Ullastret.
El Centre d'art i hotel de Sant Julià de Ramis és obra del gironí Fuses-Viader Arquitectes.
La reforma de la plaça del Pallol és un projecte d'Amm Arquitectes, i la Casa 1413 és un projecte de la firma Harquitectes.
D'altra banda, Fuses-Viader també estan doblement nominats al prestigiós premi d'arquitectura, ja que també hi figuren per la restauració de la seu barcelonina del Col·legi d'Arquitectes de Catalu­nya, un edifici situat prop de la Catedral de Barcelona. El despatx gironí Fuses Viader firma la rehabilitació d'aquest edifici conjuntament amb els arquitectes Jorge Perea i Jordi Mansilla.
Hi ha un total de 10 obres catalanes nominades al Premi Mies van der Rohe, 6 a Barcelona (rehabilitació del COAC, Centre Cívic Lleialtat Santsenca, Casa-Galeria, Rehabilitació de la Casa Vicens, edifici mixte de vivendes i allotjaments temporals al 22@ i Ca la Dona + Casal de Joves); i 1 a Tarragona (Rehabilitació i ampliació dels Tallers Gon-Gar a Benissanet), a més de les tres esmentades de Girona.

El Jurat, format per Dorte Mandrup, George Arbid, Angelika Fitz, Stefan Ghenciulescu, Kamiel Klaasse, María Langarita i Frank McDonald seleccionaran 40 projectes dels quals 5 seran finalistes i es visitaran durant el mes d'abril. El procés culminarà amb la Cerimònia de Lliurament el 7 de maig al Pavelló Mies van der Rohe a Barcelona.
Els edificis relacionats amb la cultura continuen formant el grup més gran d'obres, amb un 15% del total (un 4% menys que el 2017), seguit del d'edificis d'ús mixt amb un 14% (un 2,5% més que el 2017). Aquests dos grups són seguits pels d'habitatges col·lectius i individuals i pel que formen els centres educatius, que representen un 10% cadascun. L'habitatge col·lectiu ha augmentat un 2%, un augment substancial respecte als cicles anteriors del Premi.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook

Cartellera a Girona

Tots els cinemes de Girona

Tots els cinemes de Girona

Consulta la cartellera a Girona, Salt, Olot, Ripoll, Platja d'Aro i Salt. Tot el cinema de Girona

 
L'últim El més llegit