La Cúpula de les Arts acollirà aquesta primavera un nou festival amb l'humor com a eix central. Sota el nom de Girona Comedy Festival, l'equipament privat comptarà amb espectacles dels còmics Barragan, Jaimito Borromeo i Marianico el Corto.

El 30 de març Toni Albà serà l'encarregat d'arrencar amb la programació del certamen humorístic amb l'espectacle Audiència i-real, una paròdia del rei emèrit Joan Carles I.

El promotor d'aquest equipament, Genís Matabosch, va anunciar ahir que una setmana abans de començar el festival, la Cúpula de les Arts acollirà el «monologuista més taquiller de l'estat espanyol», Goyo Jiménez.

El promotor de la carpa ha defugit, d'altra banda, les crítiques que ha rebut l'equipament pels sorolls i ha recordat que «cap dels espectacles s'ha acabat més tard de les onze de la nit».

Monòlegs, gags i humor seran els protagonistes de la programació d'aquesta primavera del Girona Comedy Festival que està organitzat per Circus Arts Foundation i se celebrarà a la Cúpula de les Arts.

El festival arrencarà el dissabte 30 de març amb Toni Albà, per continuar l'endemà amb un espectacle que només es podrà veure a Girona: el retrobament de Barragan, Jaimito Borromeo i Marianico el Corto. Els tres còmics van coincidir al programa de televisió No te rías que es peor, emès entre el 1990 i 1995.

El president de Circus Arts Foundation, Genís Matabosch, va detallar que aquest retrobament l'han gestionat des del mateix festival i per tant «és una proposta que no està en cap gira».

El festival d'humor també comptarà amb Edu Soto (5 d'abril), el monologuista JJ Vaquero (20 d'abril), l'andalús El Sevilla (21 d'abril) i tancarà amb el mag i humorista Luís Piedrahita (22 d'abril).

Matabosch va afirmar que la programació busca «un equilibri entre diferents maneres d'entendre l'humor». De fet, el promotor de la Cúpula de les Arts va remarcar que l'objectiu de la programació d'aquest equipament és «acostar-se a l'espectador» sense tenir en compte «diferències entre classes socials» com pot passar en altres esdeveniments que es fan a la ciutat.

A més, Matabosch confia que aquests espectacles omplin un buit de programació que hi ha actualment a Girona i això fa que molta gent hagi d'anar a Barcelona.

Les entrades per al festival ja estan a la venda i es mouen entre els 12 i 24 euros.

Els organitzadors han recordat que la carpa ofereix molta «proximitat» entre el públic i l'artista i per això garanteix una connexió entre els espectadors i l'artista tant amb els de l'última fila com els de la primera.

D'altra banda, el monologuista Goyo Jiménez també actuarà a la Cúpula de les Arts el diumenge 24 de març, una setmana abans de l'inici del festival.

Jiménez oferirà al públic l'espectacle Aiguantulivinamérica 2. En aquest mantindrà les comparacions de la vida idealitzada dels Estats Units amb el modus vivendi de l'Estat espanyol, des d'un punt de vista humorístic.

Davant les queixes pels sorolls que provoca el nou equipament, Matabosch recorda que tenen un «limitador de potència acústica» que els impedeix passar dels decibels permesos i, a més, tot el so queda enregistrat per poder comprovar si s'han superat els nivells.