Diversos artistes de prestigi internacional, amb noms tan destacats com els d'Arranz-Bravo, Vincenzo Carmenati, Àlvar Suñol, Pep Camps, Josep Niebla o Emili Armengol, comparteixen des de dissabte passat una mostra col·lectiva a Platja d'Aro. Sota el títol Testimoni artístic, l'exposició reuneix obres que, entre el 2011 i el 2018, s'han incorporat al Fons Municipal d'Art d'aquesta localitat de la Costa Brava gràcies a les aportacions dels protagonistes de diferents exhibicions.

Aquesta col·lecció eclèctica tant en mitjans com en formats, tècniques, moviments i estètiques presenta ara una selecció que es podrà veure gratuïtament a la Masia Bas fins al pròxim 6 de gener. La relació de noms que apareixen a la mostra està formada per, a més dels artistes citats anteriorment, Francesc Artigau, Carles Bros, Xavier Carbonell, Quim Domene, Espanyol Viñas, Pilar Esporrin, Alberto Fabra, Gómez Ascaso, Anna Lentsch, Martínez Tarrassó, Imma Masó, Ivan Morales, Joan Puig, Joan Raset, J.C. Roca Sans, Antonio Rojas, Alba Roqueta, Rosa Serra, Patricia de Solages, Evarist Vallès, Lluís Vilà i Isidre Vilaseca.

Encara que tots aquests noms són destacats, sobresurten alguns com els del barceloní Eduardo Arranz-Bravo, que ha exposat a nombrosos punts d'Espanya, a més de Sao Paulo, Rio de Janeiro, Amsterdam, París, Nova York, Londres i Hong Kong, entre molts d'altres. Arranz-Bravo va presentar la seva sèrie Faith a final dels 90 al Museu Nacional Centre d'Art Reina Sofia de Madrid, després que el Museu Olímpic de Lausana adquirís totes les seves obres dedicades als esports olímpics.

Una altra de les figures que integren aquesta exposició col·lectiva és el també barceloní Àlvar Suñol, conegut com el pintor de Hollywood, ja que diverses de les seves peces van ser adquirides per integrants de la indústria del cinema nord-americà. Suñol és molt conegut en aquell país i a França, encara que els seus inicis es remunten a la beca Alhambra que va obtenir amb només 18 anys. Seguidament, aquest pintor es va integrar al grup L'Ècole de París, ciutat en què va residir fins al 1975, encara que les seves vendes a estrelles del cinema el van fer viatjar sovint als Estats Units.

L'escultura de l'arquitecte Vincenzo Carmenati, que va ser conseller artístic de la nunciatura vaticana i assessor tècnic de l'ambaixada italiana, està igualment present en aquesta mostra, que recordarà així un enamorat de Castell-Platja d'Aro des que als 60 va assumir la construcció de la discoteca Maddox. Dos pintors establerts a Girona com Josep Niebla, que ha exposat a diferents parts del món i que va guanyar la Biennal Internacional de Barcelona el 1975, i Pep Camps, l'estil del qual està relacionat estretament amb el pop art, exhibiran també obra a Castell-Platja d'Aro.

Testimoni artístic és la quarta exposició de l'any a les sales municipals de la Masia Bas i en aquest espai cultural agafa el relleu de la mostra Derbi, la internacional catalana, que comptava amb una cinquantena de motocicletes històriques. La nova mostra forma part del cicle anual que organitza la regidoria de Cultura de Castell-Platja d'Aro, municipi que ha realitzat una decidida aposta per aquest tipus d'iniciatives com a motor turístic.