06 de gener de 2019
06.01.2019
Diari de Girona

Deu obres lluiten avui pel Nadal i el Pla

Els dos prestigiosos premis es lliuren aquesta nit a Barcelona en una vetllada literària a l'Hotel Palace

05.01.2019 | 23:28
Deu obres lluiten avui pel Nadal i el Pla

Cinc obres -preseleccionades d'entre 343- es disputaran aquesta nit el 75 Premi Nadal de Novel·la de l'editorial Destino, dotat amb 18.000 euros, en la tradicional vetllada literària a l'Hotel Palace de Barcelona, on també es fallarà el 51 Premi Josep Pla de prosa catalana entre cinc finalistes dels 32 textos presentats.

El jurat del Nadal està format per Alicia Giménez Bartlett, Care Santos, Lorenzo Silva, Andrés Trapiello i Emili Rosales, i entre les obres presentades destaquen novel·les socials que reflecteixen una època de convulsions.

Les cinc finalistes són La zapatilla por detrás, d'Hisak (pseudònim); Erres, de Tomás Marín (pseudònim); Los papeles de Guildford, de G. (pseudònim); Monos, d'Ariel Crombet (pseudònim), i Seda de aranya, d'Antolina Ortiz Moore.

En el cas del Josep Pla, dotat amb 6.000 euros, les obres s'han presentat des de tot l'àmbit lingüístic català i abarquen tots els estils i formats. Les finalistes són Ànimes de sal, de Josep Busquets; Blau medusa, de Johanna Lindgren (pseudònim); L'habitació de l'estiu, de Joan Ramírez i Ramírez (pseudònim); La casa dels bressols, de Jordi Ortiz, i Iulia Libica, de Jordi Romeu Carol.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook

Cartellera a Girona

Tots els cinemes de Girona

Tots els cinemes de Girona

Consulta la cartellera a Girona, Salt, Olot, Ripoll, Platja d'Aro i Salt. Tot el cinema de Girona