El programa itinerant de cinema familiar, música i teatre «Un dia de festa» celebra la tercera edició i arribarà enguany a onze poblacions de Catalunya del 12 de gener al 7 d'abril . «Un Dia de Festa» proposa viure un matí o una tarda de cinema familiar, música, teatre i festa, una proposta cultural de Pack Màgic que presenta una nova manera d'anar al cinema amb els infants.

Les pel·lícules que es projectaran en aquesta tercera edició són Tipitips: Qui sagna? de Jessica Laurén (Suècia, 2011); La Unicorn de Rémi Durin (França, 2017); L'estiu i la tardor al regne d'Escampeta de Pierre-Luc Granjon i Pascal Le Nôtre (França, 2008) i One, two, tree de Yulia Aronova (França/Suïssa, 2015).

La iniciativa se celebrarà a 12 sales de cinema que fan possible que «Un dia de Festa» arribi a Barcelona, la Garriga, Argentona, Sant Pere de Ribes, Granollers, Sant Feliu de Llobregat, Tàrrega, Sant Quirze del Vallès, Girona, Alpicat i Valls. A Girona, l'esdeveniment tindrà lloc el pròxim diumenge 24 de març als cinemes Truffaut

«Un dia de festa» és un projecte de Pack Màgic amb la col·laboració de la companyia de teatre Xip Xap i Alla Kinda, empresa dedicada a creació, il·lustració i animació. L'objectiu del projecte és promoure els projectes d'oci i cultura catalana adreçada al públic familiar, donar a conèixer un cinema ric en valors i amb la qualitat estètica i narrativa favorable al desenvolupament humà artístic i cultural dels infants i amb la voluntat d'explorar noves formes d'exhibició cinematogràfica adaptades al públic infantil.

Esdeveniment consolidat

La segona edició del projecte es va tancar l'any passat amb un balanç de 1.892 espectadors, 158 per sessió. Les pel·lícules que es van projectar l'any passat dins la iniciativa van ser El diari de la Florentina, L'hivern al Regne d'Escampeta, La cançó del pare Os del Bosc de Haquivaqui i Tigres enfilats.