Deu pobles de l'Empordanet, o Baix Empordà, acolliran aquest 2019 la segona edició de «L'Empordanet a Escena», la programació impulsada per l'actor Pep Vila que començarà aquest diumenge al Pavelló Municipal de Verges amb la posada en escena de Momo, una versió lliure de la història de Michael Ende a càrrec de la Companyia d'Anna Roca.

L'arrencada del cicle no podia anar millor ja que s'ha hagut d'obrir una segona funció d'aquesta primera obra a Verges, perquè s'han exhaurit les entrades. Així, hi haurà dues funcions: una a les 17 hores i la segona a les 18.15 hores.

Pep Vila ha qualificat la programació de «familiar» i ha destacat com a novetat un abonament per a les 10 funcions a un preu de 37,5 euros. Així es fomenta que la gent vagi de poble a poble.

A Colomers es veurà Gnoma, de Pea Green Boat (20 de gener), Bellcaire acollirà Quo no vadis, de La pera llimonera (3 de febrer), Foixà rebrà El carreró de les bruixes, de Poca Cosa Teatre (17 de febrer), Ultramort posarà en escena Nàufrags, de La industrial teatrera (3 de març), Jafre escenificarà Mr. Magic, de Mag Txema (17 de març), La Tallada acollirà Adeu Peter Pan, de Festuc Teatre (31 de març), Rupià oferirà El porquet que volia veure el món des de dalt (14 d'abril), Les Olives/Garrigoles, En Jantotlifan, de l'Estaquirot Teatre, i Parlavà, Un número infinit, d'Andreu Casadellà.