12 de gener de 2019
12.01.2019
Diari de Girona

Els museus Dalí tanquen el 2018 amb 1,3 milions de visitants, el 7,5% menys

Tot i la baixada, des de la Fundació creuen que són unes dades «molt positives», especialment el segon semestre

12.01.2019 | 01:52
Visitants sota la cúpula del Teatre-Museu de Figueres, on hi ha la tomba de Dalí.

Els museus Dalí han tancat el 2018 amb una baixada del 7,5% en nombre de visitants. Tot i aquesta caiguda, les persones que han comprat entrada en alguns dels centres se situa per sobre dels 1,3 milions.

Des de la Fundació Gala-Salvador Dalí valoren de manera «molt positiva» aquestes xifres, especialment les que es van registrar en l'últim trimestre, i que va ser un 5% superior al mateix període de l'any passat.

Els responsables dels museus Dalí celebren que els tres últims mesos han ajudat a una recuperació de visitants que s'ha vist reflectida en el segon semestre del 2018.

Així, la Fundació valora molt positivament que les visites hagin crescut un 4,16% durant el quart trimestre de 2018 en relació al mateix període de l'any anterior.

Entre els visitants que han augmentat durant el 2018 hi ha britànics i nord-americans i, entre els que han disminuït, destaquen espanyols, russos i italians.

La disminució ha afectat més els grups que no pas els visitants individuals, segons fonts de la Fundació, i aquest fet permet que la facturació de l'any 2018 només hagi baixat un 3,09%, per sota del que estava previst al pressupost de la institució.

Com és habitual, el Museu Dalí de Figueres ha estat l'espai més visitat amb més d'1,1 milions d'entrades venudes.

El Castell de Púbol en va rebre més de 78.000 persones interessades en l'obra de Dalí, i la casa de Portlligat més de 150.000.

Durant l'any 2018, la Fundació Dalí ha apostat per exposicions temporals pròpies i altres coorganitzades, en la línia política de contribuir a internacionalitzar la figura del geni figuerenc.

Al Teatre-Museu Dalí s'han pogut veure tres mostres durant l'exercici passat: Salvador Dalí, aprenent de pintor; Salvador Dalí. Robert Whitaker, 1967-1972; i Dalí-Rafael, Un somieig prolongat.

Al Castell Gala Dalí s'hi ha vist Elles fotografien Dalí. A Barcelona, l'exposició Gala Salvador Dalí. Una habitació pròpia a Púbol, coorganitzada amb el MNAC, va rebre 142.600 visitants.

A Nàpols, Io Dalí va tancar amb més de 30.000 visitants, una mostra que encara es pot veure a Catània; a Sevilla, Dalí atómico, ha rebut fins ara 32.800 persones.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook

Cartellera a Girona

Tots els cinemes de Girona

Tots els cinemes de Girona

Consulta la cartellera a Girona, Salt, Olot, Ripoll, Platja d'Aro i Salt. Tot el cinema de Girona

 
 

L'últim El més llegit