16 de gener de 2019
16.01.2019
Diari de Girona

Carlos Zanón ressuscita Carvalho i les seves aventures detectivesques

El detectiu de Vázquez Montalbán torna a les llibreries amb «Problemes d'identitat»

16.01.2019 | 00:55
Carlos Zanón.

El detectiu privat Pepe Carvalho, personatge emblemàtic de Manuel Vázquez Montalbán (1939-2003), torna a les llibreries a la novel·la Problemas de identidad (Editorial Planeta), de Carlos Zanón, que Columna publicarà en català ( Problemes d'identitat) d'aquí dues setmanes.

Zanón narra la història en primera persona amb una trama detectivesca i amb la pròpia aventura de Carvalho davant preguntes com: «Qui soc, què vull i per què estic sol».

Sobre el protagonista, ha dit que «és una persona solitària i té una tendresa que combina amb el cinisme». La trama se situa al primer trimestre del 2017 primer a Madrid i després a Barcelona amb la «invasió del turisme» i el procés independentista com a teló de fons, tot i que el mateix Zanón ha explicat que Carvalho «no s'identifica amb cap bàndol».

A Barcelona li queda el despatx en el qual segueix treballant i a Madrid està perdut en el laberint d'una dona casada amb un polític i que l'ha desestabilitzat més del que ha aconseguit ningú abans. S'enfronta als problemes de sempre amb la desaparició d'una prostituta i una vella amiga que acudeix a ell buscant ajuda per un crim familiar sanguinari.

Zanón va explicar ahir, en una trobada amb periodistes al bar Ramon, que hi ha diferents subtrames, però la principal és sobre una dona que quan arriba a casa s'adona que han matat la seva àvia i la seva germana petita.

El comissari de BCNegra va definir Carvalho com un personatge lleial, lúcid, honest i cínic, que «sospita de les idees que la majoria té», és equidistant i gens patriota.

«Ell arriba a dir que no té ni compatriotes». «Sempre busca la veritat i aquesta sempre és decebedora». Zanón va dir que des d'un primer moment tenia clar que la novel·la havia de ser en primera persona perquè quan llegia les seves aventures escrites per Montalbán volia que Carvalho li expliqués la història.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook

Cartellera a Girona

Tots els cinemes de Girona

Tots els cinemes de Girona

Consulta la cartellera a Girona, Salt, Olot, Ripoll, Platja d'Aro i Salt. Tot el cinema de Girona

 
L'últim El més llegit