16 de gener de 2019
16.01.2019
Diari de Girona

Roger Costa-Pau, poeta de la brevetat i depuració extremes, publica «Ara en veure-hi»

Llibres del Segle edita el sisè poemari de l'autor empordanès, que ret homenatge al seu pare, Manuel Costa-Pau, i també a Miquel Bauçà

16.01.2019 | 00:55
Roger Costa-Pau, a Gaüses, amb el nou llibre a les mans.

L'empordanès Roger Costa-Pau, en paraules de Montserrat Garcia Ribas poeta «de la brevetat i la depuració extremes», acaba de publicar Ara en veure-hi amb l'editorial que dirigeix, Llibres del Segle. Un poemari que s'obre, a mode de declaració d'afinitats i d'homenatge, amb uns versos de Miquel Bauçà, seguit d'uns altres de Manuel Costa-Pau, pare de l'autor, desaparegut l'any 2016.

Roger Costa-Pau ha dividit en tres parts un nou llibre que inclou també un poema dedicat a l'actriu i directora teatral Cristina Cervià.

Com recorda Montserrat Garcia a l'epíleg, aquest és el sisè llibre de l'autor, «un poeta d'àmplia trajectòria però de publicacions molt mesurades, que escriu de manera lentíssima i deixa reposar els poemes fins que la pura necessitat es fa present».

Antoni Clapés va escriure que Costa-Pau és «algú que ha fet de la poesia la seva forma d'estar en el món, el delit per la vida, el seu combat per la llibertat, la pròpia i la dels altres».

«Per mitjà d'un únic poema en fragments breus, esquinçats i punyents, el poeta crea un univers ple d'imatges potents i seductores», sosté Montserrat Garcia.

Carles Camps Mundó

D'altra banda, Llibres del Segle acaba d'aplegar l'obra completa del poeta Carles Camps Mundó al volum La mort i la paraula. Obra poètica (1988-2018), amb un pròleg de Sam Abrams. L'obra apareix a la sèrie Culip.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook

Cartellera a Girona

Tots els cinemes de Girona

Tots els cinemes de Girona

Consulta la cartellera a Girona, Salt, Olot, Ripoll, Platja d'Aro i Salt. Tot el cinema de Girona