El guitarrista espanyol Rafael Aguirre oferirà tres concerts com a artista resident de l'Ateneu - Centre Municipal d'Estudis Musicals 2019. El primer tindrà lloc aquest mateix dissabte 19 de gener (21 h, Auditori de l'Ateneu) i Aguirre s'acompanyarà de la violoncel·lista suïssa Nadège Rochat per presentar el disc La Vida Breve.

El segon serà l'11 de maig i consistirà en un recital de guitarra en què l'artista vol mostrar tot el seu talent interpretant algunes obres mestres del seu repertori.

En el darrer concert, que se celebrarà el 10 de novembre, Aguirre interpretarà el cèlebre Concierto de Aranjuez i comptarà amb la participació de la GIOrquestra, que executarà la Setena Simfonia de Beethoven. D'aquesta manera Aguirre es converteix en el novè artista resident de l'Ateneu , prenent el relleu al pianista menorquí Marco Mezquida.

El regidor de Cultura de Banyoles Jordi Bosch; el president de Joventuts Musicals de Banyoles, Miquel Cuenca, i el mateix Rafael Aguirre van presentar ahir en una roda de premsa celebrada a l'Ateneu Bar els continguts de la novena residència artística.

Aguirre és el guitarrista espanyol més sol·licitat a nivell internacional, tal com posen de manifest els 13 primers premis d'abast mundial que ha guanyat i els 34 països on ha actuat.