La que ha estat qualificada com «l'altra gran novena», la Simfonia núm. 9 de Mahler, sonarà diumenge a l'Auditori de Girona en el concert inaugural d'una nova edició del cicle Ibercàmera, amb la Simfònica de Düsseldorf i sota la batuta d'Ádám Fischer.

Amb poques entrades ja disponibles a la venda, Ádám Fischer torna a Ibercamera per tercera vegada. Si en les dues ocasions anteriors ho va fer de la mà de la Simfònica de Viena, en aquesta presenta la seva nova orquestra: la Simfònica de Düsseldorf.

Nascut a Budapest en una il·lustre família de músics, Fischer és un director versàtil que ha conreat tots els gèneres musicals.

Sempre present en els escenaris més prominents, Ádám Fischer és des de 2015, el titular de la Simfònica de Düsseldorf.

L'Orquestra Simfònica de Düsseldorf és una de les formacions més venerables, coneguda com la segona orquestra més antiga d'Alemanya, amb una tradició de més de 400 anys.

Com a testimoni del seu amor i passió per Mahler, el seu primer gest en arribar a l'orquestra l'any 2017, va ser enregistrar totes les simfonies d'aquest compositor.

Hereu de grans compositors com Beethoven, Wagner o Bruckner, Gustav Mahler va contribuir també a portar el llenguatge simfònic a un nivell superior.