El Teatre Municipal de Lloret de Mar va ser l'escenari divendres passat de la presentació oficial d'Òmnium Selva Marítima, un acte que va encapçalar el vicepresident de l'entitat, Marcel Mauri. Era el resultat de la feina que van iniciar fa uns mesos un grup de socis i sòcies de Blanes, Lloret de Mar i Tossa de Mar, que van començar a reunir-se per constituir una nova seu territorial d'Òmnium a la comarca, ja que ja n'hi havia hagut dues d'operatives a Blanes i Lloret anteriorment.

L'objectiu de la fundació de la nova seu a la Selva Marítima és «la necessitat d'arrelar encara més les activitats de l'entitat catalana a tot el territori», amb les quatre prioritats que la guien: «llengua, cultura i país, educació i cohesió social». Per aconseguir-ho, van engegar una gestora oberta a la col·laboració de tots els socis i sòcies dels tres municipis.

De moment, hi ha un grup promotor que divendres va exposar els objectius que els menen i les raons que els han impulsat a la creació de la nova seu territorial. Sobretot se'n van encarregar les dues principals artífexs, la blanenca Rosa Maria Brunet i la lloretenca Gràcia Ferrer, que van dir que a partir d'ara s'impulsaran accions en cada municipi i conjuntament.

L'acte el va presidir la periodista Fina Brunet i l'Esbart dansaire Joaquim Ruyra, que enguany celebra el 45è aniversari de la seva fundació, va interpretar sis balls.