23 de gener de 2019
23.01.2019
Diari de Girona

Figueres homenatja Dalí en els trenta anys de la seva mort

L'alcalde, Jordi Masquef, diu que la ciutat té el deure de "fomentar, reivindicar i potenciar" la figura del geni que és el principal actiu de la ciutat . L'acte va consistir en una ofrena floral a la cripta on reposa al Teatre Museu Dalí

23.01.2019 | 11:51
Representants municipals i del Museu sobre la tomba de Dalí abans de baixar a la cripta a fer l'ofrena floral

Figueres ha celebrat aquest matí un acte institucional per homenatjar Salvador Dalí en els trenta anys de la seva mort (1904-1989). L'acte ha consistit en una ofrena floral a la cripta on reposa el geni al Teatre Museu Dalí.

L'alcalde, Jordi Masquef, ha volgut manifestar que es tracta d'un acte senzill i humil però "molt carregat de sentiment i de simbolisme" perquè en representació de la ciutat es dona la "més enorme gratitud, admiració i respecte a la figura del mestre Salvador Dalí que era una persona que reivindicava la ciutat de Figueres allà on anava" i que exercia d'ambaixador de la ciutat arreu del món.

Masquef ha recordat que ha deixat "un llegat que avui segueix més viu que mai" i ha destacat la tasca de la Fundació Gala-Salvador Dalí que, a més, "ha expressat la voluntat de la nova presidència de crear més sinergies i més complicitats".

L'alcalde considera que la ciutat, per l'estima que tenia Dalí a Figueres i pel que ha aportat, té el "deure de fomentar, reivindicar i potenciar si s'escau la figura de Dalí".

Aviat està previst que comencin les obres de la Casa Natal de Dalí que "juntament amb el Museu han de constituir aquest eix vertebrador del relat de Dalí o de Figueres com a ciutat del pintor empordanès".

A l'acte hi han assistit representants de l'Ajuntament de Figueres i la Fundació Gala-Salvador Dalí.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook

Cartellera a Girona

Tots els cinemes de Girona

Tots els cinemes de Girona

Consulta la cartellera a Girona, Salt, Olot, Ripoll, Platja d'Aro i Salt. Tot el cinema de Girona