El Gran Teatre del Liceu oferirà el pròxim 12 d'abril el concert El somriure de Montserrat Caballé, un recital homenatge a la diva de l'òpera morta l'octubre passat que comptarà amb la presència de primeres figures de la lírica i vells amics de la cantant, com Josep Carreras.

A més de Carreras també actuaran en el concert en record de Caballé Jaume Aragall, Josep Pons, Al Bano, Paata Burchuladze i María Gallego, entre molts altres. El concert estarà dirigit i presentat pel director teatral Lluís Pasqual, amic de la família de la soprano, i conduït musicalment per Guillermo García Calvo.

Altres personalitats de la música i l'òpera com Plácido Domingo, Riccardo Muti, Zubin Mehta, Roberto Alagna o Juan Diego Flórez, entre d'altres, contribuiran a l'homenatge mitjançant testimonis en vídeo que vertebraran la vetllada musical, que es retransmetrà en directe a través de Televisió de Catalunya i Catalunya Música.

El Liceu prepara aquest homenatge amb l'objectiu de «mostrar el costat més humà de Caballé i permetre als seus admiradors conèixer-la millor i recordar-la».