L'aposta de l'Strenes pel transcendent moment de la presentació en públic d'una obra d'art es consolida i ja s'ha venut el doble de les entrades anticipades respecte d'altres anys, en la millor arrencada de la història d'un festival que arriba a la setena edició amb més concerts que mai.

El cartell complet de la nova edició del festival, que es farà del 30 de març al 5 de maig a Girona, s'ha donat a conèixer aquest matí i incorpora Macaco, Mishima, Pedro Guerra, Doctor Prats i Buhos, entre d'altres, als ja anunciats com Noah, la canària Rosana i l'Elèctrica Dharma, entre d'altres.

El ja clàssic inici del concert al terrat de l'Oficina de Turisme de la Rambla serà el 30 de març, com de costum amb un artista sorpresa que no es revelarà fins a l'últim moment, per donar pas a un mes llarg d'expressió de talent musical d'artistes emergents com el duo de Blanes Kids From Mars, Eduard Costa (ja escindit d'Els Amics de les Arts com L'Últim Indi), el nou so de grups incombustibles com la Dharma o un Miquel Abras enfilat al solemne escenari de les Escales de la Catedral.

Sense oblidar els grans caps de cartell ja anunciat com Noah posant veu a músiques de Bach amb producció artística de Quincy Jones, en la primera presentació a Catalunya del nou treball de la israeliana. O el supervendes sorgit d'"Operación Triunfo" Alfred García, l'estrena absoluta del nou espectacle d'Els Catarres "Totes les nostres cançons parlen de tu", o el retorn de Lax'n'Busto amb el seu cantant original, l'aclamat Pemi Fortuny.

Lax'n'Busto és un dels tres artistes que a hores d'ara ja tenen les entrades exhaurides, també Els Catarres i Alfred García. Lax'n'Busto busca una segona data.

Dirigit per Xavi Pascual, de Promo Arts Músic, el festival té un pressupost d'uns 500.000 euros, amb un 30% d'aportació institucional, i posa més de 16.000 entrades a la venda, amb altres grans noms com els d'Eagle-Eye Cherry, Macaco, Rosana, Mishima, Pedro Guerra o Andrea Motis amb la seva incursió en la sonoritat brasilera.

La batejada com a Festa Major de l'Strenes, que l'any passat va desbordar d'èxit, es repetirà a la plaça de Catalunya i es potenciarà amb la seva fira del voluntariat del dissabte, mentre que els concerts sota el campanar de l'església de Sant Feliu s'han anul·lat, per inaugurar un nou escenari a la pujada de Sant Domènec, davant el bar El Bistrot, amb concerts a les 18 o 19 hores de Donallop, Marcel i Júlia, Toni Beiro i Joan Boada.

El magnànim escenari de l'escalinata de la Catedral tindrà tres concerts, entre ells el de clausura: Macaco, Mishima i Miquel Abras.

Els espectacles singulars estan a l'ordre del dia, com el de Gerard Quintana, que proposa a "Intocables" un recorregut per cançons que en algun moment han estat prohibides, o la Balkan Paradise Orchestra, una formació "explosiva que ningú no es pot perdre", en paraules de Xavi Pascual, que ha anat explicant aquest matí en una presentació les particularitats de cada artista, mentre el Dj i periodista Carles Pujol posava el corresponent fragment sonor, en un acte a l'Auditori de La Mercè, a Girona.

La directora a Girona dels Serveis Territorials de Cultura, Carme Renedo, ha recordat que Catalunya té 365 festivals a l'any, cosa que prova "una vitalitat cultural important".

L'alcalde de Vidreres i diputat provincial Jordi Camps sosté que una de les claus de l'èxit de l'Strenes és que permet després als pobles cridar aquells artistes que més han agradat.

Marta Madrenas, alcaldessa de Girona, afirma haver experimentat a la pròpia pell com "la música eixampla l'ànima" i demana "llibertat artística" per "no haver de dependre de les subvencions i poder professionalitzar els artistes i exportar cultura". "El talent és el nostre petroli".

TOTA LA PROGRAMACIÓ

Dissabte 30 març

18:00 . Concert Inaugural . Terrat

Divendres 05 abril

21:00 . ALFRED GARCIA. Auditori

21:00 . PEDRO GUERRA. Teatre Municipal

22:00 . JOAN ROVIRA . La Mercè

23:30 . BIPOLAR . La Mercè. Entrada Lliure

Dissabte 06 abril

21:00 . ANDREA MOTIS "BRASIL" . Auditori

21:00. EAGLE EYE CHERRY Teatre Municipal

23.00 . DOCTOR PRATS . La Mirona

23.30 . MOURN . Yeah Indie Club

Divendres 12 abril

21:00 . ELS CATARRES . Auditori

21:00 . ELÈCTRICA DHARMA. Teatre Municipal

22:00 . THE MANI-LAS . La Mercè

23:30 . XARIM ARESTÉ . La Mercè. Entrada Lliure

Dissabte 13 abril

21:00 . L'ÚLTIM INDI . Teatre Municipal

21:00 . ROSANA . Auditori

22:00 . PAVVLA. La Mercè

23:30 . KIDS FROM MARS . La Mercè . Entrada Lliure

Divendres 26 abril

19:00 . JOINA . Plaça Catalunya. Entrada Lliure

20:00 LILDAMI . Plaça Catalunya. Entrada Lliure

22:00. GERARD QUINTANA "INTOCABLES" . La Mercè

22:00 DELAFÉ . Plaça Catalunya. Entrada Lliure

00:00 BUHOS . Plaça Catalunya. Entrada Lliure

Dissabte 27 abril

18:00. ALIENA. Plaça Catalunya. Entrada Lliure

20:00 . BALKAN PARADISE ORKESTAR . Plaça Catalunya. Entrada Lliure

21:00 . NOA . Auditori

22:00. JOAN GARRIGA. Plaça Catalunya. Entrada Lliure

00:00. ISEO & DODOSOUND with The Mousehunters. Plaça Catalunya. Entrada Lliure

Dimarts 30 abril

21:00 . LAX'N'BUSTO . Auditori

Dimecres 01 maig

21:00 . LAX'N'BUSTO . Auditori

Divendres 03 maig

18:00 . TONI BEIRO . Pujada Sant Domènec. Entrada Lliure

19:00 . JOAN BOADA . Pujada Sant Domènec. Entrada Lliure

21:00 . MISHIMA 20 ANYS . Escales Catedral

Dissabte 04 maig

18:00 . DONALLOP . Pujada Sant Domènec. Entrada Lliure

19:00 . MARCEL I JÚLIA. Pujada Sant Domènec. Entrada Lliure

21:00 . MACACO. Escales Catedral

Diumenge 05 maig

19:00 . MIQUEL ABRAS. Escales Catedral