30 de gener de 2019
30.01.2019
Diari de Girona

El festival Strenes completa el seu cartell

L'edició d'aquest any programa més de 40 concerts i incorpora la pujada de Sant Domènec com a nou escenari

30.01.2019 | 14:40
Alguns artistes o representants d'administracions a la pujada de Sant Domènec de Girona

L'aposta de l'Strenes pel transcendent moment de la presentació en públic d'una obra d'art es consolida i ja s'ha venut el doble de les entrades anticipades respecte d'altres anys, en la millor arrencada de la història d'un festival que arriba a la setena edició amb més concerts que mai.

El cartell complet de la nova edició del festival, que es farà del 30 de març al 5 de maig a Girona, s'ha donat a conèixer aquest matí i incorpora Macaco, Mishima, Pedro Guerra, Doctor Prats i Buhos, entre d'altres, als ja anunciats com Noah, la canària Rosana i l'Elèctrica Dharma, entre d'altres.

El ja clàssic inici del concert al terrat de l'Oficina de Turisme de la Rambla serà el 30 de març, com de costum amb un artista sorpresa que no es revelarà fins a l'últim moment, per donar pas a un mes llarg d'expressió de talent musical d'artistes emergents com el duo de Blanes Kids From Mars, Eduard Costa (ja escindit d'Els Amics de les Arts com L'Últim Indi), el nou so de grups incombustibles com la Dharma o un Miquel Abras enfilat al solemne escenari de les Escales de la Catedral.

Sense oblidar els grans caps de cartell ja anunciat com Noah posant veu a músiques de Bach amb producció artística de Quincy Jones, en la primera presentació a Catalunya del nou treball de la israeliana. O el supervendes sorgit d'"Operación Triunfo" Alfred García, l'estrena absoluta del nou espectacle d'Els Catarres "Totes les nostres cançons parlen de tu", o el retorn de Lax'n'Busto amb el seu cantant original, l'aclamat Pemi Fortuny.

Lax'n'Busto és un dels tres artistes que a hores d'ara ja tenen les entrades exhaurides, també Els Catarres i Alfred García. Lax'n'Busto busca una segona data.

Dirigit per Xavi Pascual, de Promo Arts Músic, el festival té un pressupost d'uns 500.000 euros, amb un 30% d'aportació institucional, i posa més de 16.000 entrades a la venda, amb altres grans noms com els d'Eagle-Eye Cherry, Macaco, Rosana, Mishima, Pedro Guerra o Andrea Motis amb la seva incursió en la sonoritat brasilera.

La batejada com a Festa Major de l'Strenes, que l'any passat va desbordar d'èxit, es repetirà a la plaça de Catalunya i es potenciarà amb la seva fira del voluntariat del dissabte, mentre que els concerts sota el campanar de l'església de Sant Feliu s'han anul·lat, per inaugurar un nou escenari a la pujada de Sant Domènec, davant el bar El Bistrot, amb concerts a les 18 o 19 hores de Donallop, Marcel i Júlia, Toni Beiro i Joan Boada.

El magnànim escenari de l'escalinata de la Catedral tindrà tres concerts, entre ells el de clausura: Macaco, Mishima i Miquel Abras.

Els espectacles singulars estan a l'ordre del dia, com el de Gerard Quintana, que proposa a "Intocables" un recorregut per cançons que en algun moment han estat prohibides, o la Balkan Paradise Orchestra, una formació "explosiva que ningú no es pot perdre", en paraules de Xavi Pascual, que ha anat explicant aquest matí en una presentació les particularitats de cada artista, mentre el Dj i periodista Carles Pujol posava el corresponent fragment sonor, en un acte a l'Auditori de La Mercè, a Girona.

La directora a Girona dels Serveis Territorials de Cultura, Carme Renedo, ha recordat que Catalunya té 365 festivals a l'any, cosa que prova "una vitalitat cultural important".

L'alcalde de Vidreres i diputat provincial Jordi Camps sosté que una de les claus de l'èxit de l'Strenes és que permet després als pobles cridar aquells artistes que més han agradat.

Marta Madrenas, alcaldessa de Girona, afirma haver experimentat a la pròpia pell com "la música eixampla l'ànima" i demana "llibertat artística" per "no haver de dependre de les subvencions i poder professionalitzar els artistes i exportar cultura". "El talent és el nostre petroli".

TOTA LA PROGRAMACIÓ

 Dissabte 30 març
 18:00 . Concert Inaugural . Terrat

Divendres 05 abril
 21:00 . ALFRED GARCIA. Auditori
 21:00 . PEDRO GUERRA. Teatre Municipal
 22:00 . JOAN ROVIRA . La Mercè
 23:30 . BIPOLAR . La Mercè. Entrada Lliure

Dissabte 06 abril
 21:00 . ANDREA MOTIS "BRASIL" . Auditori
 21:00. EAGLE EYE CHERRY Teatre Municipal
 23.00 . DOCTOR PRATS . La Mirona
 23.30 . MOURN . Yeah Indie Club

Divendres 12 abril
 21:00 . ELS CATARRES . Auditori
 21:00 . ELÈCTRICA DHARMA. Teatre Municipal
 22:00 . THE MANI-LAS . La Mercè
 23:30 . XARIM ARESTÉ . La Mercè. Entrada Lliure

Dissabte 13 abril
 21:00 . L'ÚLTIM INDI . Teatre Municipal
 21:00 . ROSANA . Auditori
 22:00 . PAVVLA. La Mercè
 23:30 . KIDS FROM MARS . La Mercè . Entrada Lliure

Divendres 26 abril
 19:00 . JOINA . Plaça Catalunya. Entrada Lliure
 20:00 LILDAMI . Plaça Catalunya. Entrada Lliure
 22:00. GERARD QUINTANA "INTOCABLES" . La Mercè
 22:00 DELAFÉ . Plaça Catalunya. Entrada Lliure
 00:00 BUHOS . Plaça Catalunya. Entrada Lliure

Dissabte 27 abril
 18:00. ALIENA. Plaça Catalunya. Entrada Lliure
 20:00 . BALKAN PARADISE ORKESTAR . Plaça Catalunya. Entrada Lliure
 21:00 . NOA . Auditori
 22:00. JOAN GARRIGA. Plaça Catalunya. Entrada Lliure
 00:00. ISEO & DODOSOUND with The Mousehunters. Plaça Catalunya. Entrada Lliure

Dimarts 30 abril
 21:00 . LAX'N'BUSTO . Auditori

Dimecres 01 maig
 21:00 . LAX'N'BUSTO . Auditori

Divendres 03 maig
 18:00 . TONI BEIRO . Pujada Sant Domènec. Entrada Lliure
 19:00 . JOAN BOADA . Pujada Sant Domènec. Entrada Lliure
 21:00 . MISHIMA 20 ANYS . Escales Catedral

 Dissabte 04 maig
 18:00 . DONALLOP . Pujada Sant Domènec. Entrada Lliure
 19:00 . MARCEL I JÚLIA. Pujada Sant Domènec. Entrada Lliure
 21:00 . MACACO. Escales Catedral

Diumenge 05 maig
 19:00 . MIQUEL ABRAS. Escales Catedral

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook

Cartellera a Girona

Tots els cinemes de Girona

Tots els cinemes de Girona

Consulta la cartellera a Girona, Salt, Olot, Ripoll, Platja d'Aro i Salt. Tot el cinema de Girona