La Fundació Prudenci Bertrana va anunciar ahir petits canvis en les bases dels premis literaris de Girona i va presentar una nova pàgina web, en el mateix acte que va servir per presentar el llibre de Vicenç Villatoro Massa foc, guanyador del Premi Carles Rahola de l'any passat. En un acte a l'Auditori Viader de la Casa de Cultura, Joan Domènec, president de la Fundació Bertrana, va participar a la presentació del nou portal web www.fundaciobertrana.cat, que conté informació històrica dels guardons literaris nascuts el 1968, a més de les bases dels premis i notícies d'actualitat.

D'altra banda, Domènec va anunciar un avançament de la proclamació dels guanyadors dels premis literaris de Girona. A partir d'ara s'avança dos mesos el termini de recepció d'obres originals, que es tancarà el 30 d'abril, i a finals de juny es donarà a conèixer els guanyadors en un acte que consistirà en un comunicat que es difondrà als mitjans de comunicació, sense més protocols.

El 17 de setembre es farà la gala literària a l'Auditori de Girona, en les mateixes dates i amb el mateix patró que s'ha seguit els darrers anys. Allà serà on els escriptors premiats es podran explicar davant el públic, mentre que unes hores abans ho hauran fet davant la premsa. I l'endemà, les obres premiades ja seran a les llibreries.

La dotació econòmica dels premis no varia (30.000 euros el Bertrana de novel·la) i només hi ha petits canvis en la composició dels jurats.