La Sala Oberta 2 del Museu de la Garrotxa d'Olot acull, des d'ahir, l'exposició Dolors Puigdemont. Cossos. Rodant i penjant d'un fil entre el Puigsacalm i el Puig Rodó. La mostra, que es podrà visitar en aquest espai fins el pròxim 19 de maig, està formada per cinc peces de grans dimensions.

Dolors Puigdemont ha creat aquests cinc volums de grans dimensions que pengen del sostre de la sala sota un delicat joc de llums. Els cossos estan fets de malla metàl·lica galvanitzada i giren a través d'un motor. A terra, a sota d'aquests grans cossos hi ha tres grans cercles que recullen les ombres i ajuden el visitant a veure millor el moviment de les ombres de les escultures penjades.

Aquestes peces estan il·luminades acuradament, projectant ombres a terra i a les parets. Ombres i cossos en moviment presenten un muntatge hipnòtic on conviuen geometria i energia.

L'exposició es complementa amb uns vídeos en què les mateixes peces ofereixen altres dimensions impossibles de captar directament per l'ull humà.

L'arbre i el món vegetal

Dolors Puigdemont va néixer a Amer l'any 1950 i va viure part de la seva infantesa a la Vall d'en Bas. Ha exercit de catedràtica de Dibuix a diferents instituts de Barcelona, compaginant la docència amb la creació plàstica. Al llarg de la seva carrera artística ha treballat sovint el tema de l'arbre i el creixement del món vegetal. També estances i obertures de la casa, i el tema del cos humà des del seu interior i l'energia que genera.