La filla de Josep Maria Espinàs, Olga Espinàs, va morir la matinada de dijous als 64 anys, segons va informat ahir l'editorial La Campana.

L'escriptor li va dedicar el llibre El teu nom és Olga (La Campana) el 1986, en el qual, a través d'una vintena de cartes, explorava sense prejudicis el món de la seva filla, amb síndrome de Down.

En el llibre, traduït a diversos idiomes com el castellà, l'alemany, l'anglès, l'italià o el japonès, Espinàs reflexiona sobre la condició humana i explica de forma sensible però gens sentimental com era la seva filla Olga, que tenia síndrome de Down.

El volum ha comptat amb 40 edicions i s'ha traduït a nou llengües. «Petons, com sempre, fins a deu. Així, mentre jo et feia els deu petons, aprenies a comptar. I tu sempre has volgut correspondre'm ?bromista i tendra? fent-me'n onze. Gràcies per tot, estimada Olga», va difondre a través de Twitter l'editorial, alhora que va enviar una abraçada a la família Espinàs. L'enterrament tindrà lloc avui al tanatori de Sancho d'Àvila.