L'espectacle familiar L'artesà de planetes, de la companyia Mots de Fusta, encetarà aquest diumenge, 10 de febrer, a les 18.00 h, la 23a edició del Festival de Poesia de Girona, Ara Poesia, que organitza la Casa de Cultura de la Diputació de Girona. El dimarts 12 de març es tancarà amb la presentació de La mort i la paraula. Obra poètica (1988-2018), de Carles Camps Mundó, en un acte amb l'autor en conversa amb el també poeta Josep M. Fulquet.

El programa que es presenta és heterogeni i amb propostes poètiques per a totes les edats. El 21de febrer, els més menuts podran descobrir el món màgic de Joan Brossa amb el taller familiar Mirem pel forat de la O, en el qual crearan poemes visuals i poemes objecte a partir de lletres.

El 26 de febrer, Núria Martínez-Vernís i Martí Sales uneixen forces en un espectacle sobre alcohol i poesia, Alcohols. També es proposa un concert poètic amb Carles Viarnès i Elvira Prado-Fabregat, Variacions Sampere, l'1 de març.

El poeta Carles Rabassa, acompanyat per la guitarra de Ramon Juan Sitjar, el 9 de març, presentarà alguns dels poemes que formen part de Sons bruts, pel qual va rebre el Premi Carles Riba de Poesia el 2018. Bertolt Brecht en una proposta del dramaturg Carles Grau, amb l'actor Òscar Intente, el 12 de març, o el col·lectiu Poetes per la República sota el lema 1 d'octubre: ni presos, ni exiliats. República, són altres actes del festival.