L'artista Edgar Massegú retorna a la psicodèlia de la seva primera etapa de Pulpopop amb un nou doble disc de caire surrealista i extravagant que conté 21 cançons i, alhora, constitueix un recurs web per aprendre català que compta amb l'aval del Consorsi per a la Normalització Lingüística (CNL) i, de fet, serà usat pels professors d'aquesta institució.

Sota un títol impronunciable que juga amb les paraules «lent» i «ment», Massegú canta aquestes 21 cançons que ell mateix ha creat, en aquesta ocasió acompanyat només d'una guitarra espanyola, la del guitarrista de Vilablareix Marcel Torres.

El proper 15 de febrer s'ha establert com a data de lleançament del nou doble àlbum de Pulpopop, que porta per títol un joc de paraules a l'estil de Joan Brossa o Màrius Serra, i si un és capaç de teclejar correctament totes les lletres, accedirà a un portal web amb fotos i les lletres de les cançons, a més d'altres aspectes relacionats amb una obra que vol ser «conceptual i narrativa», diu l'autor.

Per exemple, la cançó La verema ofereix el lèxic de la DO Catalunya amb les varietats dels raïms utilitzats en els copatges. Pulpopop té previst a la tardor llançar una partida d'ampolles de vi que, sota la marca La Verema, inclourà un codi QR que conduirà a la cançó perquè es pugui escoltar mentre es pren una copa. «Intentarem que sigui vi de l'Empordà», ha precisat Massegú.

La major par de les cançons són noves, excepte una versió de Tots els Motors, d'Antònia Font, i d'algunes peces de l'etapa inicial de Pulpopop, algunes d'elles encara mai gravades, si bé havien tingut videoclips dirigits per Carla Simon.

A Babaubeuvibodevallsiviube, un altre joc de paraules -aquest més assequible-, es convida a aprendre el llenguatge d'especialitat del món casteller i els numerals en català.

La vida d'una fulla juga amb els diferents dialectes de la llengua parlada als Països Catalans.

«Aquest és un recurs educatiu revisat i avalat pel CNL i la idea és que els professors de la institució el facin servir. A més, enviarem el doble CD a tots els centres escolars i als instituts. També oferirem concerts comentats amb una clara vocació pedagògica», assegura l'artista, fill de Sarrià de Ter.

El treball posa en pràctica jocs de llengua inspirats en el corrent literari parisenc dels anys 60 Oulipo, que comptava entre els seus membres amb escriptors com l'il·lustre Georges Perec.