CLOENDA ANY VILADESAU

Cobla La Principal de la Bisbal; Francesc Cassú, director; Port Bo; Peix Freixit; Jordi Molina, tenora; DI-VERSIONES; Blas, veu.

Auditori de Girona. 9 de febrer.

Viladesau va ser un músic i compositor extraordinari. Les seves més de 200 composicions per a cobla, les havaneres i els ballables que va escriure són l'evidència d'un creador vibrant. Va començar tocant el flabiol però va tenir el millor dels seus èxits com a primer tenora.

Els vint anys amb La Principal de la Bisbal són gairebé mítics. També va tocar el violí i la viola en el que va ser una carrera musical molt brillant. Tot això és el que van repassar amb encert les quatre formacions que van participar en aquest gran homenatge d'un compositor referencial pel món de la cobla.

La Bisbal va estar com sempre a molt bon lloc, amb caràcter i gran sonoritat amb una tria d'obres del mestre de Calonge ben significatives. Molt brillants amb la solvència a què ens tenen acostumats els dos grups d'havaneres amb la participació de Jordi Molina.

La part més festiva anava a càrrec de DI-VERSIONES que comptava amb la gran veu de Blas interpretant el bolero de més èxit que va escriure Viladesau. Ara només ens falta una gran monografia que estudiï la seva obra. Gran ple de públic a l'Auditori que demostra la gran popularitat i vigència del seu llegat imprescindible.