L'actor i director teatral Josep Maria Pou ha estat nomenat nou director artístic del Teatre Romea de Barcelona, segons va anunciar ahir el Grup Focus. Pou, referent del panorama teatral, va iniciar la seva estreta col·laboració amb l'empresa Focus el 2003 amb motiu de l'estrena de l'espectacle Celobert, de David Hare, precisament al Teatre Romea.

Aquesta relació es va consolidar després d'estrenes tan importants com El rei Lear, de William Shakespeare (2004); La cabra o qui és Sylvia?, d'Edward Albee (2005-2006), Su seguro servidor, Orson Welles, de Richard France (2008) i Sócrates, juicio y muerte de un ciudadano, de Mario Gas i Alberto Iglesias (2015-2017), representades en aquest mateix teatre.

Pou se situa ara al capdavant del Romea després d'encarregar-se durant onze anys de la direcció artística del Teatre Goya, també del grup Focus, on es va iniciar amb l'estrena d' Els nois d'història, d'Alan Bennett, etapa en la qual ha consolidat la línia artística de l'espai i ha programat espectacles de gran èxit de crítica i públic. Un dels seus últims espectacles en aquest espai va ser l'adaptació de Moby Dick, que es va poder veure al Teatre Municipal de Girona.