Una passejada literària dedicada als mestres i al món de la pedagogia tindrà lloc a Girona aquest diumenge a partir de les onze hores per commemorar el Dia Internacional de la Llengua Materna.

El Centre de Normalització Lingüística i Amics de la Unesco de Girona organitzen la iniciativa, que tindrà com a punt de trobada la plaça Josep Pallach.

A partir d'aquí, l'itinerari tindrà diverses parades on es llegiran fragments d'obres dedicades a figures de l'àmbit de l'educació i la pedagogia.

També en el marc del Dia Internacional de la Llengua Materna, dijous 28 de febrer (19 h) a la Casa de Cultura es farà una taula rodona en homenatge a la mestra Maria Ros Gussinyé i a la llengua catalana. Hi intervindran: Joaquim Arenas, Jordi Galofré, Dolors Reig, Irene Rigau i Victòria Saget.

El 21 de març, Dia Mundial de la Poesia, es farà un acte a les 19 h a l'auditori del Centre Cultural La Mercè. Es llegirà un poema inèdit de Rosa Fabregat en diverses llengües, a proposta de la Institució de les Lletres Catalanes del Departament de Cultura de la Generalitat, i també hi haurà acompanyament musical. L'acte comptarà amb la col·laboració de la Fundació Astrid 21, de l'Aula d'Escriptura i el Voluntariat per la llengua.

El 23 d'abril, Sant Jordi i Dia Mundial del Llibre, es commemorarà amb la iniciativa Girona, mots i flors, que reuneix en un cartell l'etimologia d'una flor amb un fragment literari que la il·lustra. Des del dia de Sant Jordi fins al 19 de maig, dia en què finalitza Girona, Temps de Flors, es podran veure cartells en diversos establiments i equipaments de la ciutat. A més, s'editaran punts de llibre que es trobaran a les biblioteques municipals. Girona, mots i flors arriba aquest any a la 6a edició.