El restaurant Molí de l'Escala ha organitzat per aquest divendres, 22 de febrer, un sopar basat en alguns dels plats creats per Jean Leon i que apareixen a la novel·la "La força d'un destí", de Martí Gironell.

L'àpat permetrà recuperar la cuina que Leon servia al seu restaurant La Scala, a Beverly Hills, ja que el menú està integrat per plats tan coneguts com ara els mostaccioli Natalie -dedicats a Natalie Wood- i els Fetuccine Marylin, el preferit de Marylin Monroe, entre d'altres, tots reinterpretats pel xef Jordi Jacas i maridats amb diversos vins del celler Jean Leon.

A més, el saxofonista Pep Poblet interpretarà també algunes de les peces musicals esmentades en el llibre, del qual Gironell llegirà alguns fragments. "La cuina sempre ha estat molt present en els meus llibres, perquè és un bon mètode per fer viatjar el lector en el temps", diu l'escriptor besaluenc. El sopar forma part de la programació de L'Escala Vila del Llibre i per assistir-hi es poden fer reserves fins aquest dimecres.