19 de febrer de 2019
19.02.2019
Diari de Girona

El Museu Darder de Banyoles exposa 'El somni del taxidermista'

El centre de l'exposició és un dibuix de grans dimensions de l'artista Javier Garcés

19.02.2019 | 12:56
El Museu Darder de Banyoles exposa 'El somni del taxidermista'

El Museu Darder de Banyoles exposa 'El somni del taxidermista'. La mostra, que es podrà veure fins al 22 d'abril a la sala d'exposicions temporals del museu, té com a eix central un dibuix de grans dimensions creat per l'artista Javier Garcés a partir de peces del mateix museu.

L'origen d'aquest dibuix va ser l'estada de Javier Garcés al Museus Darder per a dibuixar diversos animals dissecats per a un encàrrec. El potencial artístic dels exemplars dissecats i la reflexió sobre la taxidèrmia li van donar la idea de crear 'El somni del taxidermista', el dibuix de grans dimensions que dona nom a l'exposició.

En el dibuix, es pot veure un taxidermista adormit somniant que els animals que ha preparat tornen a la vida. Per a crear-lo, Garcés va estar durant més de set mesos treballant al Museu Darder i a Taxidèrmia el Ciervo, a Cassà de la Selva, on va dibuixar més de trenta animals dissecats.

A més del dibuix, l'exposició mostra 23 de les 29 peces del Museu Darder que hi apareixen, així com diverses fotografies del procés de treball. Per a poder exposar les peces en les millors condicions possibles, el Museu Darder ha netejat i restaurat diversos exemplars.

L'exposició 'El somni del taxidermista' es pot visitar fins al 22 d'abril al Museu Darder i l'entrada és lliure.

Activitats paral·leles

Com a activitat paral·lela a l'exposició, el Museu Darder ha programat la proposta 'Dibuixem animals amb en Javier Garcés' perquè qualsevol persona interessada en el dibuix pugui aprendre la tècnica. De les 11 del matí a la 1 del migdia, Javier Garcés estarà dibuixant al Museu Darder i qualsevol persona que vulgui podrà afegir-s'hi i rebre l'assessorament de l'artista.

A més, s'ha organitzat un concurs d'identificació dels exemplars del dibuix que es poden veure a l'exposició. El premi consisteix en un estoig de llapis de colors com el que utilitza Javier Garcés.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook

Cartellera a Girona

Tots els cinemes de Girona

Tots els cinemes de Girona

Consulta la cartellera a Girona, Salt, Olot, Ripoll, Platja d'Aro i Salt. Tot el cinema de Girona