L'Escala va inaugurar ahir la primera edició de la seva Vila del Llibre amb un homenatge a la figura de Víctor Català l'any de la commemoració del 150è aniversari del seu naixement.

Mita Casacuberta, directora de la futura Càtedra Víctor Català d'Estudis de Modernisme de la Universitat de Girona, va destacar que una de les grans aportacions de l'escriptora a la literatura catalana es troba «en la seva capacitat d'ampliar el drama rural a la seva màxima expressió amb la creació d'un personatge femení profund, la Mila, tot un revulsiu per a la seva època», va dir en referència a la protagonista de Solitud.

Joan Elies Adell, director de la Institució de les Lletres Catalanes, va reconèixer la valentia de L'Escala d'apostar per la cultura «quan l'Empordà descansa a l'hivern» i de convidar als ciutadans a gaudir «de l'escalfor que arriba des de la cultura amb una proposta capaç d'articular el territori en clau de llibres com és la Xarxa de Viles del Llibre».

Víctor Puga, Alcalde de L'Escala, va voler reconèixer la participació activa del teixit social i cultural de la vila en el disseny de la proposta «la Vila del Llibre representa l'essència d'allò que volem ser els escalencs, àgora de cultura del mediterrani».

Les activitats de l'Escala Vila del Llibre 2019 continuaran durant tot el cap de setmana amb tallers, conferències i exposicions com la del manuscrit original de Solitud, que es mostrarà a l'Alfolí de la Sal per primera vegada.