26 de febrer de 2019
26.02.2019
Diari de Girona
CRÍTICA - MÚSICA

El cor canta amb esclat d'energia

El Cor Canta estrena a Girona la darrera composició del mestre Albert Guinovart, un "Glòria" vibrant i joiós

26.02.2019 | 13:46
El cor canta amb esclat d'energia

El Cor Canta - GIOrquestraMartha Mathéu, soprano
Marcel Sabaté; Elisenda Carrasco, Pere Lluís Biosca, directors
Auditori de Girona. 24 de febrer

El nou projecte que aplega 140 cantaires s'ha estrenat amb coratge i un gran treball d'assajos per portar a l'escenari el Magnificat de John Rutter i l'obra que han encarregat expressament per aquesta ocasió al mestre Albert Guinovart.

El cor mixt ja havia actuat en un concert participatiu organitzat per L'Auditori sota la batuta del seu director titular Kazushi Ono. La il·lusió ha fet que s'hagin convertit en una nova entitat que comença la seva singladura amb un gran encert i amb la voluntat d'aixemplar el repertori simfònico-coral.

Les veus amateurs d'aquesta nova formació van estar a un gran nivell, amb l'energia i la brillantor que requeria el programa. No hi van haver desajustaments i tot va funcionar correctament.

En la primera part Elisenda Carrasco va estar molt atenta en les dinàmiques i en l'obertura vocal que demanda l'obra de Rutter. La GIOrquestra, solvent com sempre, va secundar amb professionalitat les veus del cor. Pel que fa a l'obra d'estrena Guinovart ha treballat intensament en un Glòria magnificent i exhuberant amb una orquestració treballada i amb els contrastos i efectes de la seva factoria.

Va destacar el gust extraordinari de la soprano Marta Mathéu, amb uns aguts generosos i uns pianíssims de gran calant, dicció acurada i sobretot una gran musicalitat que aconsegueix emocionar. Aquí el cor va haver de treballar de valent perquè Guinovart ha estat exigent també en la part del cor i el diàleg prolífic amb la soprano va tenir un especial lluïment.

L'encaix entre el cor i la GIOrquestra va estar a un bon nivell i tots plegats van resoldre amb èxit les exigències de les dues obres. Si Rutter té un melodisme encantador, sobretot en la part inical que es repeteix en acabar, Guinovart és un gran mestre en el contrast i la sorpresa introduint un melodisme de tall clàssic però amb moments d'una gran originalitat. Un gran treball!

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook

Cartellera a Girona

Tots els cinemes de Girona

Tots els cinemes de Girona

Consulta la cartellera a Girona, Salt, Olot, Ripoll, Platja d'Aro i Salt. Tot el cinema de Girona