L'Auditori de Girona acollirà avui a partir de les 20.45 h els Premis Enderrock 2019, en una gala que ha despertat, com és habitual, una gran expectació, i que comptarà amb 10 actuacions en directe: Joan Dausà, Companyia Elèctrica Dharma, Els Pets, Lax'n'Busto, Oques Grasses, Clara Peya, Porto Bello, Lildami + Suu i Joan Rovira. A aquest cartell de luxe s'hi suma L'Últim Indi, el nou projecte de cançó, poesia i pop d'Eduard Costa, antic membre d'Els Amics de les Arts.

La consellera de Cultura, Laura Borràs, i l'alcaldessa de Girona, Marta Madrenas, han anunciat l'assistència a una festa de la música que anirà anunciant els guanyadors per votació popular.

Les votacions a través del registre personal a internet han recollit prop de 50.000 vots d'usuaris únics en tres voltes, un rècord absolut de participació amb un 60% més de participació que l'any anterior.

Els Catarres són el grup que lidera el rànquing de finalistes dels Premis Enderrock 2019 per votació popular amb 5 nominacions, seguit de Doctor Prats i Alfred García amb 4, mentre que Buhos i Judit Neddermann els segueixen amb 3 nominacions cadascú.

La compositora i pianista Clara Peya recollirà per Estómac el premi al Millor Disc de l'Any per la crítica. Després de trenta anys de trajectòria, Els Pets rebran el premi a Millor Disc de Pop-rock. Lildami + Suu actuaran junts als Premis Enderrock, mentre Lax'n'Busto oferiran en directe un dels temes dels seu nou disc, Polièdric (RGB Suports), amb la cantant Nerea Bassart.

Per la seva part, Oques Grasses presentarà el nou àlbum Fans del sol (Halley Records); el músic de Camarles Joan Rovira farà un avançament del nou treball que veurà la llum al març; el grup emergent tarragoní Porto Bello actuarà per desvetllar un tema de L'ull de la tempesta (Música Global) i, finalment, premiat com a Millor Artista per la crítica, Joan Dausà, posarà en escena un dels temes d' Ara som gegants.