L'exposició Can Salamó i els colors de la terrissa bisbalenca és una de les apostes d'enguany al Terracotta Museu de la Bisbal d'Empordà. Produïda pel mateix museu bisbalenc, la mostra és una aproximació a la terrisseria Salamó, un dels obradors de terrissa més antics i emblemàtics del municipi. Durant gairebé 250 anys les diverses generacions d'aquesta nissaga de terrissers es van especialitzar en la terrissa acolorida en els típics colors de la ceràmica tradicional de la Bisbal, el vermell, el blanc palla i el verd.

L'exposició s'inaugurarà diumenge en un acte a càrrec d'Alfons Romero, president de l'Associació Catalana de Ceràmica, i l'alcalde de la Bisbal, Lluís Sais.

L'alcalde (i president del Patronat del Terracotta Museu) ja va participar ahir a la roda de premsa al Terracotta Museu, amb la presència també de Dolors Guerra, vídua del darrer propietari de la Terrisseria Salamó, Pere Salamó, (1943 - 2017); Joan Vilà-Clara Garriga, president de l'Associació de Ceramistes de la Bisbal, i Xavier Rocas, conservador del museu i comissari de l'exposició.

«La mostra vol ser un sentit reconeixement a Pere Salamó Sais, el darrer terrisser d'aquesta nissaga, consumat ceramista, reconegut pel seu extraordinari domini de l'ofici i mestratge, sempre a punt per ajudar i animar les noves generacions de ceramistes», va explicar Rocas.

«L'exposició és un gran homenatge a tota una nissaga de terrissers que va contribuir, en gran mesura, a mantenir durant generacions i fins a l'actualitat les tècniques tradicionals», va afegir Rocas, i va afirmar que el seu llegat ha catapultat la Bisbal a ser considerada com la capital catalana de la ceràmica.

Joan Vilà-Clara va dir que l'exposició «mostra l'origen de la ceràmica bisbalenca» i que «la terrissa de Can Salomó s'ha mantingut a l'essència de la tradició local seguint una línia de gran qualitat».