01 de març de 2019
01.03.2019
Diari de Girona

La Fundació Gala-Dalí compra 13 fotografies dels anys 30 per 12.000 euros

01.03.2019 | 02:28
Dues de les imatges adquirides ahir;a l'esquerra, fotografia presa per Gala que mostra Salvador Dalí, René Crevel i dos pescadors al cap de Creus (c.1932); a la dreta, Gala amb Crevei

La Fundació Gala-Salvador Dalí ha adquirit en una subhasta celebrada ahir al vespre a Madrid un lot de tretze fotografies protagonitzades per Dalí i Gala a la dècada de 1930. La Fundació pagarà 12.000 euros per aquestes còpies d'època que, segons la institució, es troben «en molt bon estat de conservació» i que pertanyien a l'àlbum personal de Gala i Dalí.

La subhasta havia estat organitzada per la la galeria barcelonina Juan Naranjo Galería de Arte & Documentos i se centrava en l'art modern i contemporani.

Les fotografies que la Fundació Gala-Dalí hi ha adquirit són, segons un comunicat difós ahir mateix a la nit per l'organisme, «instantànies de la jove parella amb amistats com l'escriptor René Crevel o el poeta Paul Éluard, algunes de les quals van ser preses pels mateixos protagonistes».

En la mateixa nota s'hi afegia que «la Fundació Dalí té un fons molt complet d'aquest període tan emblemàtic de Dalí, el surrealista. Amb aquesta adquisició enriqueix encara més aquesta etapa i la secció dedicada a la relació de Dalí i Gala amb René Crevel».

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook

Cartellera a Girona

Tots els cinemes de Girona

Tots els cinemes de Girona

Consulta la cartellera a Girona, Salt, Olot, Ripoll, Platja d'Aro i Salt. Tot el cinema de Girona