Els arqueòlegs han trobat un esquelet d'infant de l'època medieval a les excavacions de la necròpolis de Romanyà de Santa Cristina. Està gairebé sencer, només li falta el braç dret. És la principal troballa en la segona setmana de la intervenció arqueològica que s'està fent a l'entorn de l'església de Sant Martí de Romanyà de la Selva, a Santa Cristina d'Aro. L'objectiu és aprofundir en el coneixement de la necròpolis del poble. Prop de l'esquelet d'infant també s'ha trobat un nou mur en forma d'ela, que connecta amb l'església, i que podria pertànyer a l'antiga sagristia.

També s'ha trobat un altre taüt funerari i trossos d'altres, a més de molts ossos i trossos de ceràmica moderna i de rosaris.

L'esquelet s'ha trobat a la parcel·la privada de la família Almeda, prop d'on la setmana passada es va trobar una tomba amb la seva llosa, que ara també s'ha començat a excavar. Els arqueòlegs tenen clar que és un esquelet medieval. Per les arqueòlogues, la necròpolis de la plaça de l'Església és més moderna que la de la finca privada on s'ha trobat l'esquelet, on les inhumacions es fan amb lloses de pedra.

L'àrea de Patrimoni de l'Ajuntament, amb l'empresa de les excavacions, Baula Recerca Arqueològica, ha programat per al diumenge 10 de març, a partir de la una del migdia, un cop acabada la missa, una jornada de portes obertes de les excavacions, que afecten la plaça de l'Església.