03 de març de 2019
03.03.2019
Diari de Girona

Mónica Naranjo recrimina que en la indústria musical «el pes masculí és total»

L'artista explica els seus nous projectes musicals i repassa aspectes de la seva trajectòria de 25 anys en el món de l'escena

02.03.2019 | 23:59
Mónica Naranjo recrimina que en la indústria musical «el pes masculí és total»

Fa 25 anys, Mónica Naranjo va llançar el seu primer disc i, ara, «reneix» per celebrar-ho amb una gira de presentació de nous projectes musicals i que també servirà per repassar el seu quart de segle en una indústria «en la qual el pes masculí és total», explica la cantant.

Amb tan sols 20 anys, el 1994, la «pantera de Figueres» va llançar a Mèxic el seu primer àlbum, Mónica Naranjo, que es va convertir en la primera pedra d'una carrera que defineix com a «meteòrica».

«Cada pas que he fet ha tingut un pes tan important i per a mi ha estat una responsabilitat tan, tan, tan testada que ha estat una carrera com molt contundent», reconeix Naranjo (Figueres, 1974), cantant, productora, compositora i presentadora.

Aquest 2019 celebra el seu 25 aniversari en la indústria musical amb la gira Renaissance, que, «de moment», compta amb quatre exclusives cites al mes d'octubre.

El dia 2 l'estrenarà al WiZink Center de Madrid; el dia 12 viatjarà a l'Auditori Rocío Jurado de Sevilla; el dia 19 seguirà a Andalusia, al Palau d'Esports Martín Carpena de Màlaga, i culminarà en la seva Catalunya natal el 24 d'octubre, al Palau Sant Jordi de Barcelona. «Després de tants anys, tornar a pujar a l'escenari, en un any ple de tants projectes, m'ho vull prendre de forma tímida. No tímida, sinó humil», argumenta Naranjo sobre aquesta curta gira.

L'artista ha fet els preparatius amb la seva banda, una orquestra simfònica i un cor per portar a l'escenari tots els estils pels que ha anat transitant.

«La meva carrera és bastant versàtil, m'ha agradat sempre tocar diferents pals, diferents disciplines. Això és el que portarem a l'escenari: volem barrejar la meva base, que és el clàssic, amb la meva passió, que és el rock».

No faltaran els seus grans èxits, des d' El amor coloca a Sobreviviré, pasant per Desátame i Europa, sense oblidar temes que veuran la llum aquest any amb el seu pròxim treball, que portarà per títol Mes Excentricitès i anirà apareixent «per volums». «A l'abril tindrem un llançament, al maig en tindrem un altre, i així anirem veient si anem llançant més cosetes fins al mes d'octubre».

«La meva idea ara mateix a l'hora de fer música és anar creant cançons i anar llançant-les. Si al final la discogràfica Sony, quan tingui tot el que vol tenir, veu que es pot fer un EP i vol llançar-lo, doncs perfecte. La cantant fa 25 anys que està en una indústria musical en la qual «el pes masculí és total», diu, tot i que durant aquest quart de segle hi ha hagut coses que han canviat, però «encara falta».

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook

Cartellera a Girona

Tots els cinemes de Girona

Tots els cinemes de Girona

Consulta la cartellera a Girona, Salt, Olot, Ripoll, Platja d'Aro i Salt. Tot el cinema de Girona