BLACK MUSIC BIG BAND

David Mauricio, Victor Branch, Paula Grande, Gaspar, Alverd Oliva, Sara Terraza, Marina BBface, Nito Figueras, Gerard Brugués, Nuri Mancebo. Adrià Bauzó, direcció. Auditori de Girona. 3 de març. Black Music Festival.

Adrià Bauzó lidera el projecte Black Music Big Band amb joves músics que han estat capaços d'aixecar un gran espectacle dedicat a Aretha Franklin, Queen of Soul. Aquesta magnífica formació, que aposta pel suport als joves talents, va sonar amb contundència i una gran solvència. Sobretot la secció de vents (clarinets, saxòfons, trombons i trompetes) va tenir un especial protagonisme pel so vibrant i potent.

Martí Cabarrocas va exhibir virtuosisme i una magnífica sonoritat al saxo alt. Tots els músics van estar a un gran nivell. Bauzó va tenir l'encert de convidar els músics més joves (de 9-14 anys) que integren la Black Music Big Band Junior, que van obtenir l'aplaudiment unànime del públic.

Hi va haver desfilada d'artistes convidats com el gran pianista Nito Figueras i el guitarrista Gerard Brugués, a més de joves cantants que van tenir un paper rellevant en l'espectacle. Tots ells van mantenir un ritme trepidant en el que va ser un concert molt dinàmic i ple d'energia.

Potser va faltar més protagonisme dels músics joves en forma de solos. Els arranjaments musicals van oferir sensibilitat i un gran ofici que va permetre que els temes que Aretha Franklin va popularitzar brillessin amb dret propi.

La menció especial és per la veu inigualable de Núria Mancebo, que va iniciar l'espectacle amb una presència escènica extraordinària. Tanmateix, aquest projecte no tractava de grans individualitats, sinó de la construcció d'un concert que ha estat una gran plataforma per tots els joves músics que hi han participat i que és un gran encert de la direcció del Festival i ens permet afirmar que el planter és magnífic.

Els dos solos de Bauzó al saxo tenor van ser de gran calat, admirables per la creativitat i una sonoritat plena, i la direcció posa en relleu un gran treball d'assajos. Girona és també black music! Moltes felicitats a les persones que l'han fet possible.