Un curt documental del gironí Jordi Gamito, en què el trail runner explica el seu dia a dia i com certs esdeveniments vitals van fer-li canviar la manera d'afrontar els reptes, forma part de les projeccions del Cicle d'Audiovisuals de Muntanya i Aventura del GEiEG, que es porta a terme del 7 de març i fins el 4 d'abril al multicinemes OCine de Girona.

El cicle començarà aquest dijous, 7 de març, amb la projecció Sin nada para el camino de vuelta, un curt documental de Jordi Gamito, el corredor de llargues distàncies de Platja d'Aro que fins fa poc treballava de paleta a Camprodon.

El mateix Gamito ha participat aquest dimecres en la presentació del cicle i ha confirmat que ha fet el salt a la professionalització. En aquests moments s'està recuperant d'un trencament del tendó del tibial i "ara que ja no he d'agafar la paleta", va dir, s'està preparant per desafiar els corredors nordamericans a casa seva competint a la Western States, una ultramarató de 100 milles que es corererà al mes de juny i que representa "el meu principal repte de l'any".

El dijous 14 de març serà el torn de Las 7 cumbres, sobre l'ascens de l'escaladora Rosa Fernández als set cims més alts del món. El 21 de març es projectarà ¿Por qué hacemos esto?, de Carlos Llerandi, una gravació de ski i freeride per la Vall d'Aran i Margalef i d'alpinisme a Chamonix (França) i Courmayeur (Itàlia).

Seguirà el cicle el documental Chaining deam peaks, que es podrà veure el 28 de març i que narrarà l'aventura de trail, bicicleta i alpinisme de Genís Zapater per les muntanyes més emblemàtiques dels Alps. El cicle es tancarà el 4 d'abril amb la pel·lícula This mountain life, de Grant Baldwin, on la Martina i la seva mare Tania, de 60 anys, s'embarquen en una aventura de 6 mesos i 2.300 km fins a Alaska a través de les muntanyes. La peça va rebre el Premi BBVA al millor film de muntanya i el Premi FEEC a la millor fotografia l'any 2018.

El tinent d'alcaldia i regidor de Cultura, Benestar Social i Ciutadania de l'Ajuntament de Girona, Carles Ribas; el president del Grup Excursionista i Esportiu Gironí (GEiEG), Francesc Cayuela, i l'esportista Jordi Gamito han presentat aquest dimecres la 23a edició del cicle d'Audiovisuals de Muntanya i Aventura.

"La ciutat de Girona és referent en el món de l'esport masculí i femení entre altres raons perquè hi ha entitats com el GEiEG que fomenten els valors de l'esport, que entenen la pràctica esportiva com una activitat cultural i que desperten l'interès pel sector entre la ciutadania", ha destacat el regidor Carles Ribas.

Francesc Cayuela ha fet notar que arribar a la 23ena edició significa que es tracta d'un cicle "consolidat" que coincideix amb l'esperit fundacional d'una entitat, el GEiEG, que aviat celebrarà el centenari i que va nèixer per fomentar precisament les activitats de muntanya.