Aquesta és l'última setmana que es podrà veure l'exposició "Damià Escuder, totes les vides" al Museu d'Història de Girona. Com a punt final a les activitats que s'han organitzat al voltant de la instal·lació, aquesta tarda (dimecres, 6 de març) es presentarà el catàleg de la mostra i es farà una taula rodona amb diversos amics de l'artista que coordinarà la comissària de l'exposició, M. Lluïsa Faxedas.

El debat, que començarà a les 18 h al Museu d'Història de Girona, comptarà amb la participació d'Enric Ansesa, Lluís Bosch Martí, Lluís Hereu i Octavi Malagelada i té com a objectiu conèixer una mica més la figura de Damià Escuder, artista prolífic, activista involucrat en nombroses causes humanitàries i moltes definicions més.

En el marc del mateix acte, es presentarà el llibre catàleg de l'exposició, que recull articles de Jaume Vidal, Narcís Selles, Jordi Sobrequés i M. Lluïsa Faxedas, editora dels textos i del catàleg. Igualment, el llibre aplega un recull de textos del propi Damià Escuder, alguns inèdits, que permeten entendre una mica més aquest personatge fascinant a través de les seves pròpies paraules.

Aquest és el primer volum d'una nova col·lecció encetada per l'Ajuntament de Girona, a través del Museu d'Història, que amb el títol genèric de "Llibres del Museu" recopilarà textos derivats d'exposicions temporals, catàlegs d'aquestes exposicions i llibres dedicats a analitzar diferents aspectes de la història i la cultura de Girona, amb una relació estreta amb el Museu i les activitats que programa, tant amb els seus espais temporals com amb els permanents.

"Damià Escuder, totes les vides" es va inaugurar el 26 d'octubre i es podrà veure fins a aquest diumenge, dia 10 de març. Amb aquesta exposició el Museu d'Història de Girona ha presentat les diferents vides, les obres i les accions d'un dels personatges més polifacètics i interessants de la Girona contemporània. A la mostra s'hi han pogut veure les seves obres artístiques i les fotografies que recullen moments de la seva trajectòria, al costat de relats d'accions i de retalls de vida que el convertiren en una veritable icona del seu temps i del seu espai.

Com a acte final de cloenda, el Museu ha organitzat un concert de música sufí, una de les místiques que practicava també Damià Escuder, el dissabte 9 de març, a 2/4 de 8 del vespre.