L'escriptor i crític literari Jordi Galves proposa una lectura pública, comentari de text i debat obert d'algunes de les millors pàgines de la literatura universal escrita per dones. Un exercici d'obres de Murasaki Shikibu, Anna Comnena, Maria de França, Jane Austen, Emily Dickinson, Marguerite Youcenar i Elfriede Jelinek que es durà a terme a la Casa de Cultura de Girona. El curs s'iniciarà demà dijous amb Genji Monogatari, de la japonesa Murasaki Shikibu, escrita al segle XI i considerada la primera novel·la de la història de la literatura universal.

El curs està format per set sessions dedicades a set autores de la literatura universal que tindran lloc els dijous a les 19.30 h. Les inscripcions són gratuïtes.

Murasaki Shikibu (978 - 1016) és una escriptora japonesa que va viure durant el regnat de la dinastia Heian. El seu pare era funcionari i pertanyia a la noblesa, estava emparentat amb la família Fujiwara, una de les més poderoses del Japó. La producció literària de l'època tenia un caràcter aristocràtic i la cort era l'únic lloc on es conreava la cultura.

El 14 de març serà el torn d'Anna Comnena (1083 - 1153), que va ser una princesa bizantina. La seva obra L'Alexíada és la història política i militar del regnat del seu pare, cosa que converteix Anna en la primera historiadora coneguda.

El 21 de març es parlarà de Lais, de Maria de França (c. 1160 - 1215), i el 28 de març serà el torn d' Orgull i prejudici, de Jane Austen (1775 - 1817). Dikinson, Yourcenar i Jelinek completen el curs.