El Centre Cultural la Mercè, a través de l'Escola Municipal d'Humanitats, acollirà aquest divendres, dia 8 de març, a partir de les 20 hores, la Victorada.

Es tracta d'un acte organitzat pel Club Editor que se celebra amb motiu del Dia Internacional de les Dones i que uneix literatura i feminisme, ja que permetrà escoltar dones de lletres de Girona posant veu a les protagonistes de l'obra de l'escriptora empordanesa Víctor Català.

La Victorada posa en relleu el pes dels personatges femenins a l'obra de Víctor Català. Els relats de Caterina Albert «són plens de dones que breguen amb la família, amb el marit, amb els amos, amb l'amor, amb l'abús, amb la maternitat clandestina, amb afanys de llibertat que topen contra costums d'esclavitud», informen els orgaitzadors en un comunicat.

«N'hi ha de totes les edats i condicions, des de La vella, en què l'infart estassa una pagesa i la fa inútil, fins a La pua de rampí, sobre la violació com a experiència i secret reiterat de generació en generació», afegeixen.

Les periodistes, docents, actrius i escriptores gironines Maria Bohigas, Mar Bosch, Gemma Busquets, Mar Camps, Mita Casacuberta, Cristina Cervià, Elisabet Don, Laura Fanals, Lluïsa Jordà, Núria Martí Constants, Irene Muñoz, Marta Pijoan, Maria Puig i Neus Real Mercadal protagonitzaran el recital de textos de l'autora de l'Escala.

Publicació de «Tots els contes»

Aquesta lectura literària és un acte amb entrada lliure que s'ha organitzat amb motiu de la propera edició de Tots els contes, de Víctor Català, que publicarà el Club Editor.