L'organització dels Premis Cactus, en la seva cinquena edició, ha decidit guardonar el Doctor Andreu Veà, pioner en el món d'Internet.

Nascut a Sant Feliu de Guíxols, és conegut com "El biògraf d'Internet".

La gala d'entrega dels premis serà el pròxim 4 d'abril a les vuit del vespre al Teatre Principal de Girona.

És emprenedor, conseller, escriptor, investigador i conferenciant. La seva gran passió és comunicar com la tecnologia pot millorar les nostres vides.

Des de la seva primera edició, els Premis Cactus han anat premiant cada any, un projecte o una destacada figura del món de la comunicació, el màrqueting o la tecnologia. Aquesta especial distinció, juntament amb el Premi Cactus Honorífic, són les dues úniques categories en què els candidats són proposats i seleccionats pel mateix equip organitzador dels Premis.

Enguany, el Gran Premi Cactus 2019 pretén guardonar a una de les figures més destacades del panorama mundial a Internet.

Andreu Veà i Baró (Sant Feliu de Guíxols, 1969) és enginyer en Telecomunicacions, doctor enginyer en Electrònica i té un màster en Gestió TIC. La seva trajectòria és llarga i àmplia. Destaca per haver representat a Espanya davant la Comissió Europea com Digital Champion i per ser l'únic europeu de la Internet Hall of Fame, un premi honorífic creat l'any 2012 amb el propòsit de "reconèixer públicament a un grup distingit i selecte de líders, visionaris i eminències que han fet contribucions significatives al desenvolupament i avanç d'Internet mundialment".

"La història d'Internet ens ensenya l'enorme potencial que té interconnectar la intel·ligència humana de forma oberta", assegura Andreu Veà. Com escriptor, entre les seves darreres obres destaquen Com vam crear Internet (2018) i Tecnologia per anar per casa (2018).

L'any 2017 va rebre el Premi Nacional a la Trajectòria Personal a Internet i durant el 2018 també el Premi a la Personalitat Destacada en Telecomunicacions i Informàtica. A més, ha dirigit el programa d'Investigació WiWiWi a la Universitat de Stanford, on va ser convidat per Vint Cerf, conegut com "el pare d'Internet". Així mateix, és jurat global i seleccionador nacional UNESCO d'aplicacions mòbils.

Els Premis Cactus neixen amb la intenció de donar rellevància als millors projectes digitals i de màrqueting de Catalunya.

La junta dels Premis Cactus està formada per integrants de les associacions Digitals Girona i el Club de Màrqueting i vendes de Girona, dues associacions sense ànim de lucre.