La fotografia d'Aniol Resclosa Buscant l'arma del crim, publicada al Diari de Girona, s'ha proclamat guanyadora del premi a la Millor fotografia de premsa en la gala dels Premis Carles Rahola de la Comunicació Local, lliurats ahir a la nit a l'Auditori de Girona.

Resclosa ha guanyat els 1.000 euros del premi en la seva quarta victòria en l'apartat de fotografia dels Rahola, després d'imposar-se també en les edicions de 2014, 2016 i 2018. L'any passat va guanyar per una foto de l'1-O1-O i aquest ho ha fet per una imatge de la recerca de l'arma del crim de Susqueda.

En aquesta edició dels Rahola, el jurat ha fet a més una menció especial a Jordi Dalmau Corominas «per l'esforç de relacionar els fets històrics amb l'actualitat» en els seus articles d'opinió publicats al Diari de Girona.

El premi al Millor treball informatiu o divulgatiu en premsa ha estat per a Tura Soler pel recull d'articles El misteri de Susqueda, publicats a El Punt Avui. En aquesta categoria han quedat com a finalistes Pili Turon i Laura Fanals (Diari de Girona) i Jordi Nierga (Revista de Banyoles).

En la gala de la comunicació local també es va guardonar Sara Montesinos i Martí Albesa (Millor projecte de comunicació periodística), l'Associació Cultural La Llera per la revista La Llera del Ter (Millor iniciativa de comunicació institucional) i l'Associació Cultural Xarxa de Municipis Indians per la web «El llegat dels indians» (Millor informació digital).

També es va premiar Martí Saguer, Miquel Curanta, Daniel Cortés, Eugènia Güell, Gerard Escaich, Josep Lluís Vidal, Judith Saez, Laia Bodro i Marc Clapés pel treball Sopem a la presó, emès a Ràdio Capital de l'Empordà (Millor treball informatiu o divulgatiu de Ràdio, Premi Miquel Diumé). I Albert Jordana, pels capítols 19, 23 i 25 (centrats en les comarques gironines) de Territori contemporani, emès per Vallès Oriental Televisió (Millor treball informatiu o divulgatiu de televisió)

El Col·legi de Periodistes i la Diputació de Girona convoquen els guardons.