L'escriptor Javier Pérez Andújar ha agafat tots els seus amics i els ha introduït a la novel·la La noche fenomenal (Anagrama) perquè siguin els protagonistes «d'una història delirant». «El que m'agradava era veure els meus amics vivint coses que no hem viscut i que ens hauria agradat viure de veritat», ha declarat.

Unes aventures que es viuen en una Barcelona immersa en fenòmens paranormals i que, com va explicar ahir Pérez Andújar, ha agafat per la seva estructura les històries de cavalleries com a referent. L'autor, des que era petit, somiava en tenir uns amics que investiguessin fenòmens paranormals i això és el que ha projectat a la novel·la.

L'equip d'un programa de televisió dedicat a fenòmens paranormals descobreix uns fets anòmals a Barcelona. Al mateix temps, la ciutat pateix la irrupció de personatges que arriben de l'altra Barcelona, que venen a demanar ajuda als membres de l'anomenada La noche fenomenal, el programa d'aquest grup d'amics.

Entre ells hi ha el director De Diego, qui té una gran fe en animals inexistents; el Jugador d'escacs; Paulina, coneixedora de les civilitzacions desaparegudes; Ro, guionista i col·leccionista de casos de naus especials; Hermosilla, editor d'una revista esotèrica, entre d'altres rocambolescs personatges.

L'escriptor va dir que la famosa taula rodona dels cavallers medievals queda representada per aquest grup d'amics.