La seu de l'Àrea de Cultura i Festes de l'Ajuntament de Blanes, Casa Saladrigas, ha encetat nova temporada d'exposicions aquesta setmana amb dues interessants propostes. La més propera i local la presenta l'AFIC (l'Associació Fotogràfica i Cinematogràfica) de Blanes: 8 Fotògrafs, 8 Visions, que s'allotja a la primera planta de l'emblemàtic edifici situat al Passeig de la Mestrança.

D'altra banda, a la segona planta hi ha una exposició viatgera de la Diputació de Girona, la de la jove artista empordanesa Tura Sanz Sanglas, que presenta els seus Plecs. Les dues mostres es podran visitar a Casa Saladrigas fins el pròxim 30 de març, i l'horari per fer-ho és de dimarts a dissabte de 10 a 13 h, i de dijous a dissabte de 17 a 20 h. Els diumenges i dilluns està tancat al públic.

El president de l'AFIC, Juan Laguna, va encapçalar el passat cap de setmana la inauguració oficial de l'exposició 8 Fotògrafs, 8 Visions, que consta de vuit petites mostres del treball de sengles fotògrafs de l'entitat. Cada espai ocupat pels artistes de la imatge significa una manera molt personal d'entendre la fotografia, d'aquí que s'hagi triat aquest títol de les tantes visions que aporten per a l'espectador.

I és que a cadascun d'ells els agrada un gènere diferent: Joan Membrives fa fotos que expliquen història; Jonathan Gascó de paisatges molt minimalistes; Juan Laguna treballa muntatges de photoshop; Jordi Masbernat fotos d'estudi amb sugerents nus d'homes i dones; Carles Girona la natura, sobretot macro; Montse Guzmán, paisatges en viatges; Adolf Gómez, paisatges amb llarga exposició; i Josep Recio retrats en viatges. D'aquesta manera, cada fragment de l'exposició és una mirada plena de sensacions que transporta el visitant a l'univers que els respectius artistes han volgut crear a través del visor de la càmera. Joan Membrives ha inclòs una col·lecció del 2015 titulada Rasai, un pallasso que no sabia plorar, amb aquest personatge com a nexe d'unió entre vuit instantànies.

Jonathan Gascó es defineix com un amant de la natura, i els treballs que ha seleccionat estan marcats per un fort caràcter minimalista; Josep Recio ha presentat Mirades, que aplega retrats recollits en els seus viatges. L'única dona de l'exposició, Montse Guzman, ha seleccionat fotografies contemplatives amb núvols, aigua i textures que transmeten pau i serenor.

Més intimista i directe és Jordi Masbernat, qui ha triat vuit retrats eròtics en blanc i negre fets en estudi i amb llum de flaix artificial. Per la seva banda, Juan Laguna ha inclòs una petita mostra de les composicions que li agraden fer, insòlites i inusuals per enllaçar amb la vena surrealista de l'autor.

Tornant més a la realitat, Adolf Gómez mostra un recull de fotografies d'Islàndia, plenes de textures i paisatges; i finalment Carlos Girona ens acosta les vides minúscules que ens rodegen.

Els «Plecs» de Tura Sanz

El viatge expositiu que es pot fer a Casa Saladrigas aquests dies es completa amb la mostra que s'allotja a la segona planta de l'edifici: Plecs, de l'artista empordanesa Tura Sanz Sanglas, que forma part del cicle d'Exposicions Viatgeres de la Diputació de Girona. Amb aquest projecte, l'autora presenta un conjunt de peces a partir de les quals es pot entreveure la relació entre el jo i el cos, i també com acaba esdevenint en pura presència física en forma d'obra.