Algun cop han sopat amb algun rei? Els ho recomano. No s'amoïnin. Ni cal tenir la sang blava ni ser «l'amic de» per aconseguir-ho. Amb el Festimams, i a Girona, tot és possible. Al cim de la ciutat, en un hotel farcit d'estrelles, acompanyat de dos centenars de comensals. En un format «que no té format», com s'afanya a avisar Fel Faixedas, encarregat de la introducció. És el punt de partida d'una nit diferent, surrealista.

El conductor, aquest cop sense cotxe, és l'Eloi Vila. El convidat especial és Toni Albà, caracteritzat d'un dels seus personatges estrella: el rei emèrit Juan Carlos I. El campetxano. Tothom espera el moment clau, que parli del polèmic tuit que provocava que Polònia l'apartés temporalment. No arriba amb els entrants. Tampoc amb els plats, un deliciós bacallà amb crema de mongetes i un deliciós secret.

Abans, hi ha temps per a una actuació sublim, acompanyada de riures i aplaudiments justificats. És Albà en estat pur. Histrionisme personificat. Capaç de fer que el Rei cridi «llibertat d'expressió!», que expliqui totes les peripècies que li pot provocar un mal de ventre, o que compari la veu de la desapareguda duquessa d'Alba amb una porta que grinyola. No té pèls a la llengua.

Tot plegat, regat amb la ratafia més hardcore que algú es pugui imaginar. Superat el divertit torn de preguntes dels assistents, és quan apareix el Toni Albà més terrenal. La persona. Llavors parla del tuit, de la polèmica i de tot plegat. Escup, entre d'altres frases, que «en llibertat d'expressió no hi pot haver cap límit», que «les paraules mai maten a ningú» i també que «el bufó sempre se n'ha de poder fotre del poderós».

Per rematar-ho: «No vaig dir la paraula puta i cap nom propi, tothom va entendre el que va voler». Això sí, confessant també que «avui no tornaria a fer el tuit» i que tampoc «m'esperava» la reacció del Polònia. Sinceritat per davant de tot, abans de transformar-se de nou en un ruix final sensacional. Hi apareixen Xavier Trias i Eduard Punset. Algunes de les mil veus d'un artista sense aturador. Un artista real. I reial. Llarga vida al rei Toni Albà.