Les biblioteques de Girona han organitzat una matinal amb diverses activitats per celebrar els vint anys de la publicació de Harry Potter i la pedra filosofal, el primer dels set llibres sobre el jove mag Harry Potter que va escriure J. K. Rowling. La proposta, anomenada "GiroPotter", es portarà a terme el dissabte 30 de març, a partir de les 10 h, a la Biblioteca Carles Rahola.

El mes de març de 1999 va arribar a les llibreries la traducció al català del primer llibre de la saga, que en aquell moment encara no tenia gaire ressò. Ara, vint anys més tard, les aventures de Harry Potter són un clàssic contemporani. Cada any se celebren convencions i trobades de Potterheads (nom que reben els fans de Harry Potter) arreu del món i enguany també se'n farà una a Girona

La GiroPotter acollirà un seguit d'activitats que han organitzat les conductores dels clubs juvenils de lectura de les biblioteques Salvador Allende i Carles Rahola. Les persones que s'hi acostin hi trobaran jocs d'escacs, un photocall amb peces i llocs emblemàtics i lectura en veu alta, entre altres propostes. També s'hi realitzaran quatre tallers (de pocions, d'escriptura màgica, d'animals fantàstics i d'snitch daurada) que ja tenen les inscripcions exhaurides.

Durant aquesta matinal, també es podrà veure l'adaptació cinematogràfica de Harry Potter i la pedra filosofal i es transformarà la biblioteca en una escola de bruixes i bruixots on no faltarà la cerimònia del barret seleccionador. Des de Biblioteques de Girona, es convida a les persones que participin en l'activitat a anar disfressades per a l'ocasió.