Mal Pelo, la companyia codirigida per Maria Muñoz i Pep Ramis, amb seu a Celrà, torna al Teatre Nacional de Catalunya (TNC) amb l'espectacle On Golberg Variations/Variations. Els seus creadors van definir ahir el muntatge com un «entramat de línies de llenguatge que convergeixen per construir un teixit al voltant de l'obra de J.S. Bach» perquè han sigut capaços de crear un treball de dansa a partir de les famoses Variacions de Golberg.

L'espectacle es podrà veure a la Sala Petita del TNC del 28 al 31 de març durant la Quinzena Metropolitana de Dansa. La funció compta amb la música de Dan Tepfer, que va utilitzar les Variacions Golberg de Bach i les va combinar amb les seves variacions improvisades sobre les mateixes harmonies.

Originàriament, On Golberg Variations/Variations va començar com un treball de María Muñoz que va presentar per arreu del món i més tard el va transmetre a Federica Porello. Amb aquesta nova creació, Mal Pelo vol continuar en la recerca «d'un llenguatge profund i dinàmic» que pugui «dialogar» amb la música de J. S. Bach.

Per aquest motiu, els seus creadors han explicat que el primer que necessitaven fer era escoltar la música del compositor per veure com podien incorporar els moviments del cos.