La pel·lícula Els dies que vindran, del barceloní Carlos Marqués-Marcet, va ser la guanyadora de la Bisnaga d'Or al millor llargmetratge espanyol en el Festival de Cinema de Màlaga, mentre que la cinta mexicana Las niñas bién, d'Alejandra Márquez Abella, va ser la millor pel·lícula iberoamericana. Marqués-Marcet aconsegueix així la seva segona Bisnaga d'Or després de la del 2014 amb 10.000 km, i aconsegueix, a més, el premi al millor director i el de millor actriu, per a la també barcelonina María Rodríguez Soto, amb aquesta història d'una parella en el moment de l'embaràs.

La cineasta mexicana Alejandra Márquez Abella, que no va poder anar al certamen malagueny per la seva recent maternitat, va aconseguir amb el seu retrat de l'impacte de la crisi de 1982 al seu país, Las niñas bién, l'altra Bisnaga d'Or i també el premi al millor guió, escrit per la pròpia directora, i a la millor fotografia, per a Miguel Schverdfinger.

En el palmarès anunciat ahir per la directora Patricia Ferreira, presidenta del jurat, figurava també com triomfadora una altra pel·lícula mexicana, Esto no es Berlín, dirigida per Hari Sama, qui emprèn en aquest film autobiogràfic un viatge nostàlgic a l'època dels descobriments a mitjans dels anys 80.El llargmetratge d'Hari Sama va ser distingit amb el premi especial del jurat; el premi de la crítica; el de millor fotografia, per a Alfredo Altamirano, i el de millor actor de repartiment, per a Mauro Sánchez Navarro.

Aquesta Bisnaga de Plata al millor actor de repartiment ha estat concedida ex aequo també al català Quim Gutiérrez, en aquest cas pel seu treball en la pel·lícula Litus, dirigida pel barceloní Dani de la Orden.

El millor actor del Festival de Màlaga va ser l'argentí Oscar Martínez, protagonista del llargmetratge de Santi Amodeo Yo, mi mujer y mi mujer muerta.La Bisnaga de Plata a la millor música va ser per Arturo Cardelús per la seva labor en el film d'animació Buñuel en el laberinto de les tortugas, de Salvador Simó.