24 de març de 2019
24.03.2019
Diari de Girona

El Museu del Joguet exhibeix les singulars nines que Kim Manresa va recollir pel món

?Ada Manresa i Civil, filla del fotoperiodista, mostra la col·lecció que ha anat atresorant gràcies als regals que el seu pare li portava quan viatjava ?L'exposició recull diverses nines procedents de cinc continents fetes amb diferents materials

23.03.2019 | 23:21
El Museu del Joguet exhibeix les singulars nines que Kim Manresa va recollir pel món

El Museu del Joguet de Catalunya, a Figueres, va inaugurar ahir l'exposició Nines del món. Col·lecció Ada Manresa i Civil, una selecció de l'extensa col·lecció de nines recollida pel fotoperiodista Kim Manresa quan estava de viatge per a la seva filla Ada Manresa i Civil, que ara també és una activa col·leccionista. 

L'exposició, que mostra més de 200 peces, es podrà visitar a la Sala Oberta del Museu del Joguet de Catalunya fins al 2 de juny.

La mostra explica que les nines són presents en la història des dels temps més remots de la humanitat, encara que no sempre han tingut la finalitat lúdica i familiar que tenen actualment. S'han emprat i s'empren com a objectes de culte i instruments per afavorir l'aprenentatge de la canalla.

Aquesta exposició és un recull de la diversitat de nines procedents dels cinc continents i fetes amb una gran diversitat de materials: os, pell de foca, fusta, llavors o llana. A través de les nines es tracten temes com la religió, la fertilitat, l'esclavitud o les tradicions ancestrals.

Ada Manresa i Civil (Sabadell, 2005) va començar la col·lecció de nines de ben petita, quan el seu pare va començar a portar-li nines dels seus viatges arreu del món.

L'any 2014 van publicar junts el llibre Les meves nines de tot el món. Dels viatges de Kim Manresa (Edicions Bororo), en el qual Ada Manresa explica d'on prové cada nina i també hi aporta contes escrits i dibuixats per ella, inspirats en les seves nines. Actualment la col·lecció està formada per més de 1.000 nines.

El programa d'activitats complementàries inclou una visita guiada gratuïta el dissabte 13 d'abril (12 h), i un taller familiar de nines artesanes el dissabte 18 de maig (12 h) a càrrec de Maite Santamaria, sobre la història de les nines «treuneguits».

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook

Cartellera a Girona

Tots els cinemes de Girona

Tots els cinemes de Girona

Consulta la cartellera a Girona, Salt, Olot, Ripoll, Platja d'Aro i Salt. Tot el cinema de Girona

 
L'últim El més llegit