El Terracotta Museu va ser dissabte finalista del Premi Nacional de Ceràmica 2018 entregat bianualment per l'Associació Espanyola de Ciutats de la Ceràmica (AeCC), organització de la qual el municipi de la Bisbal de l'Empordà en forma part. La gala de lliurament de la setena edició dels premis va tenir lloc a la Fundación Antonio Pérez, al centre històric de Cuenca, en el marc de l'Assemblea de l'AeCC i coincidint amb una jornada tècnica. Als premis s'hi havien presentat 21 candidatures en les seves sis modalitats. Concretament, el Terracotta Museu va quedar finalista en la modalitat Activitat a favor de la ceràmica, categoria que premia les activitats o les iniciatives que beneficien la millora, la valorització, el prestigi o la difusió de la ceràmica. Finalment, el guanyador va ser la revista digital Infocerámica, guardonada per la difusió del sector que realitza i totes les activitats relacionades organitzades des de la plataforma.

Per l'equip del Terracotta Museu, ser finalista d'aquests premis significa el «reconeixement» a la feina realitzada des de la reobertura de l'equipament el 2015. «Els esforços realitzats durant aquests anys s'han dirigit, majoritàriament, a dinamitzar la sala d'exposicions temporals -amb una programació estable i de qualitat-, i els altres tres espais expositius que tenim: El Forn, La Peixera i l'Espai Actualitat. A més, la programació expositiva ens converteix en un equipament cultural viu i ens posiciona com un dels museus de ceràmica més importants i dinàmics».

Els Premis de la Ceràmica tenen la voluntat de reconèixer a aquelles persones, institucions, empreses o col·lectius que han destacat per la seva tasca a favor de la difusió, la investigació i el desenvolupament de la ceràmica.