La Federación Española de Amigos de los Museos (FEAM) celebra els dies 5, 6 i 7 d'abril de 2019 la 27a edició del seu Congreso Anual a la ciutat de Girona, que cada any té lloc en una ciutat diferent.

La trobada vol fomentar l'intercanvi d'experiències entre totes les associacions i abordar algun tema central de treball relacionat amb les associacions culturals i els museus.

L'Associació dels Amics del Museu d'Art de Girona serà l'amfitriona d'aquest esdeveniment juntament amb el Museu d'Art de Girona. A més, es comptarà amb la col·laboració de l'Ajuntament de Girona, Caixa Fòrum i altres Instituciones culturals i el patrocini d'El Corte Inglés, la donació de la Fundación Juan Entrecanales i altres donacions privades.

El congrés porta com a títol "Això és cosa meva: emoció, identitat i fidelització". Comptarà, com és habitual, amb un Programa de Congressistes, dirigit a les persones que gestionen les associacions i fundacions d'Amics, on es reflexionarà al voltant de la seva identitat i discurs així com de la manera de crear vincles profunds i duradors amb els Amics.

El Programa Cultural per als acompanyants i membres d'associacions interessats, comptarà amb visites culturals a monuments i museus representatius del patrimoni gironí, així com visites guiades a la pròpia ciutat.

El Congreso arrancarà amb una conferència inaugural de la Doctora Lluïsa Faxedas i Brujats, professora d'Art Contemporani a la Universitat de Girona. També tindrà lloc en la primera jornada l'Assemblea General de la FEAM.

El matí del dissabte tindrà lloc una sessió conduïda pel professor i crític d'art Pere Parramon i Rubio.

Els diversos esdeveniments i visites, que es desenvoluparan durant aquests tres dies d'abril, tindran lloc principalment en seus com el propi Museu d'Art de Girona, la seu dels Amics del md'A, el Museu d'Història de la Ciutat i Caixa Fòrum. També es visitarà el Museu d'Història dels Jueus, el Jaciment Arqueològic d'Empúries, el Monestir de Sant Pere de Rodes i el Museu Dalí.